У Тернополі зрізали живу ялинку. Намічається забудова?

На майдані Перемоги, де колись стояв танк, поменшало на одну ялинку. Про це повідомив у Фейсбуці тернополянин Ігор Процик.

Лежачу ялинку можна помітити не одразу - дерево вже хтось обчистив від гілок. Ігор Процик припускає, що це зробили, щоб пропажа не привертала до себе уваги, а потім на її місці можна було б забудувати щось «корисніше».

«Як видно на фотографіях, серцевина і пеньок говорять про те, що ялинка була «живою», написав у Фейсбуці Ігор. - Та й раніше, проходячи там, звертав увагу на ялинку і не помічав, щоб вона всохла. От в голові від цього варварського вчинку було багато питань і інших нецензурних слів. Ну для чого/кого чи задоволення яких ще комерційних інтересів чи «апетитів» було пиляти «живу» ялинку, яка прикрашала і так невеликий шматочок природи на цій маленькій території?

Що має «вирости» на її місці – новенький-свіженький бігборд для політичної реклами напередодні місцевих виборів чи може черговий бар чи під якийсь комплекс чи під багатоповерхівку вже землю продали???

Прошу міліцію, природоохоронну прокуратуру, Управління Державної екологічної інспекції в Тернопільські області та інші державні структури розібратись в цій ситуації і вжити відповідних заходів реагування, а міську раду прокоментувати цю ситуацію».

Хтозна, можливо, за версією представників міської влади виявиться, що дерево було «аварійне» або ж винуватців не захочуть шукати. Навряд чи пиляти дерево, а потім ще й замітати сліди знадобилось простим тернополянам.

Юлія НІКІТІНА

Фото Ігоря Процика

 

Вибір читачів за тиждень

Відео