Усе зароблене у ЦНАПі віддаватимуть міській раді Тернополя

Десятки мільйонів гривень у місцеві бюджети Тернопілля надходитимуть від адміністративного збору у центрі надання адмінпослуг, якщо у Верховній Раді ухвалять міністерський законопроект.

Минулого року від наданих органами юстиції адмінпослуг до державного бюджету надійшло близько 1 мільярда гривень. В умовах децентралізації у Мінюсті ініціювали законопроект, який дозволить залишати отримані від адміністративного збору кошти на місцях.

У тернопільському ЦНАПі надають близько 170 таких послуг, і якщо законопроект затвердять, місцева влада повністю отримуватиме гроші від надходжень ЦНАПів, що у свою чергу стимулюватиме місцеве самоврядування розбудовувати такі адмінцентри і покращувати якість їхніх послуг.

«Якщо Центр надання адміністративних послуг в обласних центрах більш-менш нормально функціонує, то в райцентрах ви розумієте, що такі ЦНАПи лише на папері відповідають своїй назві, а по факту це невеличкі приміщення, де послуги не можуть надаватися, - каже радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв. - Тепер же у місцевої влади буде можливість виплачувати достойну нагороду тим адміністраторам, які будуть якісно працювати, адже гроші від наданих послуг йтимуть у місцеві бюджети. Це допоможе подолати й побутову корупцію, адже державні чиновники матимуть легальну винагороду за свою працю».

Тим часом у Міністерстві юстиції хочуть впровадити в Україні принцип екстериторіальності, завдяки якому жителі Тернопілля зможуть отримувати адміністративні послуги у будь-якому ЦНАПі країни.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото з сайту Тернопільської міської ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео