У Тернополі пам’ятник героям Небесної Сотні встановили під покровом ночі

На площі Героїв Євромайдану активісти Самооборони Тернопільщини та Автомайдану самотужки встановили щоглу і пам'ятний знак героям Небесної Сотні. Та робити це їм довелося вночі, адже площу заблокували бетонними блоками для ремонту.

Активісти припускають, що будівельні роботи розпочали після анонсу Братерської ходи не випадково.

- Упродовж двох років ми не поминали нормально своїх загиблих, - написала у Фейсбуці активістка Лілія Мусіхіна. - Ми досі не встановили в Тернополі пам’ятник Небесній сотні… І ось саме зараз, розуміючи, що коїться в країні, не маючи ні найменшої певності у завтрашньому дні, мусимо поспішати. В країні війна, багато з наших на фронті. Багато відійшли на вічну небесну варту.

І ось, коли ми задекларували захід на Площі Героїв Євромайдану на 23 число, вважаючи, що хто, як не ми, маємо право на його проведення - на площі почали будівельні роботи. Її перекрили бетонними блоками, скоро, кажуть, підтягнуть техніку. Нас дуже люблять. Нас дуже поважають. На крові наших хлопців тримається ця влада. Невже ми не маємо права вшанувати наших загиблих?

Не чекаючи вказівок «зверху», активісти взялися самотужки встановлювати щоглу для Державного Прапора і пам'ятний знак на вшанування Небесної Сотні і героїв російсько-української війни (АТО).

        

- Виявляється, що для таких «складних» речей, як встановити пам'ятний знак і щоглу, не потрібно більш як півтора року, - написав Микола Сивирин. - Головне - просте бажання і друзі, побратими, однодумці. Незважаючи на маленьку перешкоду у вигляді заблокованої площі бетонними блоками, нам вдалося знайти рішення - проста людська розмова з виконавцем робіт на площі і він погодився усунути перешкоду, за що особисто вдячний пану Ігорю. 

Сьогодні тернополяни таки змогли вшанувати живих і полеглих героїв Братерською ходою, зокрема і на площі Героїв Євромайдану. Деталі «Терен» повідомить згодом.

Юлія НІКІТІНА

Фото зі сторінки Миколи Сивирина

 

Вибір читачів за тиждень

Відео