До завершення війни ще довго

Українськими захисниками на передових точках, від Волновахи до Станиці Луганської, опікується волонтерська група «Схід і Захід єдині». Активісти кажуть, що у Міністерстві оборони про бійців забули. Самі ж волонтери налагоджують виробництво необхідних воякам речей, так, як переконані – війна буде затяжною.

З десятого ювілейного рейду у зону АТО, присвяченого Дню незалежності України, повернулися волонтери групи «Схід і Захід єдині». Вони уже готуються до наступного рейду у вересні, оскільки потреб у бійців не зменшилося. Очевидці кажуть, що у Міністерстві оборони України забули про війну, чи то про громадян, які у холод і в спеку, у лісі та у полі стримують ворога, поки той не добрався до їхніх чиновницьких кабінетів.

«Таке враження, що у Міністерстві оборони взагалі забули про бійців, поставка йде, але продукти дуже прострочені. Аж серце болить, коли бачиш, чим солдати харчуються. Там хлопці від 20 років і старше, моєму синові – 23 роки, хочеться і овочами і фруктами забезпечити, - розповідає координатор волонтерської групи «Схід та Захід єдині» на Тернопільщині і в Західному регіоні, Василь Конько. - Окрім того, на добу в Міноборони виділяють 650 грам води. Як може солдат, у казці і в бронежилеті, у спеку, вистояти з такими запасами, причому, є такі пункти,куди харчі передають лише раз на 3 доби. Залишається дуже багато питань до Міноборони».

У Львові волонтери виготовляють для українських захисників берци, у Донецьку і Луганську – печуть хліб. А на Тернопільщині саме зараз заготовляють 4 500 літрових банок з тушкованим м’ясом. Проте волонтери наголошують, зима не за горами і бійцям потрібні буржуйки, бліндажі, матраци, теплі речі і взуття. 

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Вибір читачів за тиждень

Відео