Тернопільські прокурори готуються до тестів

В Україні розпочинається перший етап чотирирівневого відкритого конкурсного відбору на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах. З 5 вересня майбутні тернопільські прокурори показуватимуть свої знання в тестуванні на знання законодавчої бази.

Як повідомляв «Терен», розпочалось системне реформування органів прокуратури. В поданні заяв на керівників місцевих прокуратур та на прокурорів нікого не обмежували, необхідно лише успішно пройти ряд тестів та співбесіду.

Тернопільським прокурорам здати тести у рідному місті не вдасться, тому їм доведеться їхати до Львова.

В Києві тестування буде впродовж 5-8 вересня, в Національній академії прокуратури України (вул.Мельникова, 81б).

УДніпропетровську - 5-7 вересня, в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (вул. Лазаряна, 2) та Дніпропетровському університеті імені Альфреда Нобеля (вул. Набережна імені В. Леніна, 18).

Харків - 5-6, 12-13 вересня, в Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця (просп. Леніна, 9а).

Львів - 5-6 вересня, в Національному університеті «Львівська політехніка» (вул. Митрополита Андрея, 3) та Львівському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (просп. Чорновола, 61).

Одеса - 5-7 вересня, в Національному університеті «Одеська  юридична академія» (вул. Піонерська, 2) та 5-6 вересня в Одеському національному університеті ім. І. Мечнікова (вул. Преображеньска, 24).

Для більшої прозорості, представникам ЗМІ пропонують відвідати місця проведення тестування. Після успішного складання усіх іспитів найкращі кандидати проходитимуть онлайн-співбесіду.

Нагадаємо, це лише перший етап відбору майбутніх прокурорів. Як повідомляв прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк, в результаті реформи кількість прокуратур в Україні значно зменшиться. Так, у нашій області буде тільки чотири місцеві прокуратури: у Тернополі, Чорткові, Теребовлі й Кременці. 

Юлія НІКІТІНА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео