Тернопільська «зірочка» біатлону отримала всеукраїнську премію

Двадцятирічну студентку Тернопільського національного економічного університету Анастасію Меркушину, яка стала триразовою чемпіонкою Європи з біатлону, нагородили відзнаками Кабінету Міністрів. Диплом та премію спортсменці, члену збірної команди України з біатлону, майстрові спорту з біатлону призначено за особливі досягнення молоді у розбудові України за 2013-2014 роки. Нагороджував Анастасію голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

- Ми зацікавлені, щоб завдяки таким студентам Тернопільщина стала не лише столицею біатлону, але й спорту взагалі, - зазначив він.

- Лижі - це у нас сімейне, - каже Анастасія. - Когось вчили ходити, а мене - кататися. Мій тато тренер, мама - спортсменка, навіть молодша сестра починає займатись. Професійно біатлоном займаюсь із 10 років. В основному складі збірної України я наймолодша. Це навіть добре, адже маю на кого рівнятись. Сезон 2015-2016 буду ще у юніорах, а надалі змагатимусь у жіночій категорії.

Медалей у дівчини було настільки багато, що й усіх не пригадує. Втім, молода біатлоністка не планує зупинятись на досягнутому.

- Звичайно, найбільшим досягненням є перемога у чемпіонаті світу, - продовжує спортсменка. - Але на всіх змаганнях я викладаюсь на повну, тому всі медалі для мене цінні. Зараз готуюсь до юніорських світових змагань та чемпіонату Європи. Незважаючи на світове визнання, тренуватися на рідній землі приємніше.

«Терен» бажає успіху Анастасії і нових звершень у спорті.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео