Чому вимикають гарячу воду у Тернополі?

Тернополяни скаржаться, що вже третій день у них відсутня гаряча вода. Спочатку її вимикали планово, як і завжди влітку. Тепер же люди навіть не уявляють, коли чекати її появи.

- Ми вже звикли гріти кілька каструль щовечора, аби вмитись. Але скільки ж це може продовжуватись? Я навіть не уявляю, як справляються мами з маленькими дітьми – їм гаряча вода потрібна постійно, - ділиться переживаннями Тетяна, мешканка мікрорайону БАМ.

На сайті міської ради з’явилося пояснення даної ситуації. Звісно, тут у всьому звинувачують уряд і тернополян, що мають заборгованість перед «Тернопільобленерго».

«З 31 серпня виникла проблема із постачанням гарячої води у домівках тернополян та у ряді інших установ, - йдеться на сайті. - Найбільша проблема залишається у законодавстві та у відмінностях між реальними витратами та закладеними даними у тарифах. Окрім того, уряд виділив на всю Тернопільщину трохи більше чотирьох мільйонів гривень субвенцій на 2015 рік на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання. При цьому лише Тернополю необхідно приблизно 50 мільйонів гривень».

Про проблему влада міста знає не «від учора», проте ніяких кроків для вирішення ситуації не зробила.

Вчора міський голова відрапортував про відновлення електропостачання і подачі гарячої води у квартири тернополян.

Як вирішуватимуть проблему з погашенням боргу, наразі не відомо.

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео