У Збаражі готуватимуть курсантів для військових вузів

У Збаражі урочисто відкрили новий навчальний заклад. На базі професійно-технічного училища №25 (у народі – «бурси») тепер функціонуватиме ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою”. Зараз у закладі навчається понад 300 учнів, з них 131 - курсанти.

Заклад перепрофілюється і готуватиме спеціалістів-офіцерів передовсім для Збройних Сил України. Серед курсантів є вихованці Коропецького військового ліцею, а також учні, які закінчили 8-й та 9-й класи. Учні, які навчалися у Збаразькому ПТУ-25, матимуть змогу закінчити навчання у закладі за тими спеціальностями, на які вони поступали.
Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зауважив, що не випадково такий патріотичний заклад відкривається саме на Збаражчині, батьківщині Героїв Небесної сотні Устима Голоднюка, Назара Войтовича, загиблих воїнів-героїв АТО Андрія Чабана, Сергія Долгіх, Тараса Михальського, Василя Борисевича та багатьох інших, які нині зі зброєю в руках захищають нашу країну на сході. Тернопільщина вже пожертвувала життями 62 своїх найкращих синів заради того, щоб мир і спокій стали невід’ємними атрибутами нашого життя.


Степан Барна подякував батькам курсантів за те, що виховали гідних синів та дочок України.
Вітав студентів коледжу і бойовий офіцер, учасник бойових дій, заступник голови спілки офіцерів України Ярослав Кравчук. Він побажав хлопцям і дівчатам, які обрали для себе долю військових, витримки, наполегливості у навчанні.

Джерело: narodne-slovo.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео