Тернопільські школярі вільно спілкуються англійською

В Тернопільській спеціалізованій школі №3 відбулось засідання круглого столу на тему: «Розвиток лідерського потенціалу учнів та вчителів у загальноосвітніх навчальних закладах». Цікаво, що до обговорення залучили іноземних гостей, тому тернопільські школярі мали змогу поспілкуватися на рівних з іноземцями на англійській мові.

В школі №3 поглиблено вивчають іноземну мову. В цьому навчальному році впроваджено ЗНО з цієї дисципліни. Відомо, що мова найкраще засвоюється, якщо спілкуватись безпосередньо з її носієм, і школярам надали таку можливість.

Серед учасників круглого столу викладачі та вчителі з Великобританії, Фінляндії, Естонії, Литви, працівники Міністерства освіти і науки України, учні школи (члени учнівського парламенту, переможці предметних олімпіад, учасники міжнародних програм – обмінів у галузі освіти), педагоги школи.

- Приїзд таких поважних гостей є важливим не лише для Тернополя, але й для України загалом, - говорить начальник управління освіти міської ради Ольга Похиляк. - Ми пишаємося, що наші учні настільки вільно володіють іноземною мовою. Питання лідерства обговорювали не випадково, адже ми повинні давати не тільки багаж знань, а й допомогти дітям знайти своє місце в суспільстві.

Викладачка з університету Грінвіч (Великобританія) Франція Кінчінгтон залишилась задоволеною спілкуванням з учнями, які і перекладали її слова на українську мову.

- Лідера потрібно виховувати змалечку, - зазначила Франція. - Сьогодні ми побачили чудовий приклад, як ціла школа працює над тим, аби виховати у своїх учнях лідерів.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора


 

Вибір читачів за тиждень

Відео