В обласній раді Тернополя шукають керівника скандальної аптеки №78

 

Комунальну аптеку №78 не закривають, і вже до 11 вересня свою кандидатуру на її керівника можуть висунути як представники колективу, так і фахівці, які обіймали посади в інших медичних установах. Проте, заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський уже зізнався, що теперішні працівники аптеки про посаду можуть і не мріяти.

Власне, нового керівника, Ольгу Жеруху, заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський уже знайшов і підтримав на засіданні профільної комісії з питань охорони здоров’я. Однак колектив відмовився підкорятися такому керівнику, і після мітингу під стінами «білого дому», голова обласної ради Василь Хомінець пообіцяв завідувача комунальною аптекою №78 переобрати.

До Ольги Жирухи посаду виконуючого обов’язки керівника аптеки займала Марія Чехович, з якою в обласній раді поступили, м’яко кажучи, негарно. Адже поки жінка була у відпустці її усунули.

«Ми в терміновому порядку, коли Марія Чехович поїхала за кордон у відпустку, не погодивши це з обласною радою, були змушені призначати нового керівника. Тож ми діяли законно, - ствердив Сергій Тарашевський. Але, щоб показати свою прозорість і готовність працювати і з громадськими активістами, і з колективом, ми пообіцяли розглянути інші кандидатури, якщо вони будуть кращі за Ольгу Жируху. Можливо ми знайдемо і нових керівників для комунальної аптеки №126 і для обласної лікарні».

Як наголосив Сергій Тарашевський, Марію Чехович без роботи не залишили, вона і надалі є заступником завідувача рецептурно-виробничого відділу комунальної аптеки №78. Чиновник стверджує, що в установі просто не хочуть порушувати встановленого порядку. Адже з ревізією виявили, що чи не половина аптеки пустує і не приносить прибутку, не зводяться кінці з кінцями і в бухгалтерії. Тому 78 аптеку зараз перевіряє і міліція, і фінансова інспекція. І хоч голова обласної ради Василь Хомінець переконав працівників аптеки, що їхню думку під час обрання нового керівника врахують, Сергій Тарашевський не приховував – на посаду візьмуть лише кандидатуру, яка ще не працювала у цьому колективі. А тим часом з ним, із всією обласною радою вирішила судитись Марія Чехович, так як для неї дії посадовців у її усуненні далеко нечесні.

«Бачите – живу, вижила, це ж не кінець життя і роботу я не шукаю. Хоча, якби шукала, то знайшла б, у мене 24 роки досвіду, 16 з яких у цій аптеці. Але зі своїм «увільненням» я не погоджуюсь, бо вважаю, що спосіб, яким мене усунули від посади був незаконним. Тому я звернулася у Тернопільський міськрайонних суд. До речі, папір, що я усунута мені по сьогоднішній день ніхто не вручив. А людина, яку призначили, працює паралельно. Тепер ми зробимо загальні збори та оберемо єдину кандидатуру на посаду керівника аптеки, яка відповідатиме усім вимогам 117 наказу МОЗ України, так як попередньо Василь Хомінець нам пообіцяв, що нашу думку врахують».


 

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео