Храм у Снігурівці відбудують заново

Активно відбудовувати свій храм, який згорів на Великдень, взялася громада УПЦ КП у селі Снігурівка Лановецького району. Це стало можливим завдяки небайдужості як цілих парафій, так і окремих людей, засвідчує настоятель Снігурівки о. Іван Борис.

Нагадаємо, храм у Снігурівці згорів 12 квітня 2015 р. Місцеві жителі запідозрили, що так їм помстилися за активну підтримку українських вояків на Сході, адже храм на час пожежі був відімкнутий від електроенергії, а поряд бачили невідомих. Після трагедії громада звернулася за допомогою до всіх, хто може її надати. І, як виявилося, прохання отримало численні відгуки.

“Я навіть не думав, що люди так відгукнуться. Приїжджають своєю технікою – тракторами – і працюють. Місцева агрофірма дає кран, коли попросимо, фірма з Тернополя зробила гарну знижку на бетон. Чоловіки безплатно працюють – щодня по 15-20 місцевих на будові, – розповідає о. І. Борис. – Ми уже здали першу чергу фундаменту і паралельно розбираємо сільський довгобуд, з якого беремо будматеріали для храму”.

Відгукнувся й ряд політиків та посадовців, інформує РІСУ.

Наріжний камінь на місці будівництва церкви Успіння Пресвятої Богородиці 5 вересня 2015 р. освятив архиєпископ Нестор (Писик).

“Маю надію, адже найближчим часом є що робити – кошти на відбудову церкви надходять, – продовждує настоятель. – Дуже багато парафій нашої області допомогли нам. Владика подарував весь комплект літератури. Також книги передали зі Святотроїцького духовного центру у Тернополі. Залізці подарували весь комплект вишиття для храму. Тож цього року хочемо цілковито залити фундамент, щоб вже наступного зробити стіни”.

Навіть проект храму громаді Снігурівки подарували. Це зробив виходець із села о. Віктор Квас, який служить у Києві, продовжує настоятель, – проект зробив Георгій Нємешаєв. Він створив подібний храм у Переяславі-Хмельницькому.

“Наша громада у цих подіях ще більше згуртувалася, вона стала кращою”, – підсумовує священик.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео