Чи піде збаразький міський голова на вибори вдруге?

Минуло більше року, відколи Роман Полікровський був обраний на посаду міського голови Збаража. За цей період у місті стали помітними суттєві позитивні зміни, які підтвердили правильність вибору головного господаря нашого населеного пункту.

Багатьох людей захоплює завзятість Романа Степановича, його наполегливість, відповідальність і чесність, щире бажання створити у місті якнайбільше комфортних умов для проживання, праці та відпочинку місцевих мешканців, а також гостей міста. Очевидно, збаражанам хотілось би, щоб і надалі розпочаті процеси продовжувались в тому ж напрямку, пише «Народне слово». Та чи готовий до цього голова? Про це та інше журналіст розпитав у пана Полікровського.
– Романе Степановичу, які у Вас склалися враження під час праці на посаді міського голови? Чи не розчарувала вона Вас, адже відомо , що робота не з легких, і не кожному під силу…
– Звичайно, що робота дуже відповідальна, оскільки від якості роботи міського голови залежить багато. Але можливість втілювати необхідні ідеї , повністю компенсує тягар, який вона накладає, та дає велике моральне задоволення від того, що бачиш результати своєї діяльності. Найголовніше, люди повірили у те, що і в скрутній економічній ситуації , яка склалась сьогодні, та в умовах війни можна здійснювати багато змін у місті.
Найбільший негатив, з яким довелось зіткнутись, це дуже забюрократизована система управління, яка сильно затягує в часі процедуру прийняття рішень. Існуюче законодавство вимагає проходження багатьох сходинок для розв’язання тих чи інших завдань. Іншим гальмуючим чинником у роботі нашої команди, яка працює над розвитком міста, була велика кількість перевірок , ініційованих нашими опонентами, яким не дуже подобається позитивний поступ, який робить Збараж. На жаль, є такі люди. Вони з допомогою різноманітних чуток, листів, перевірок ніби зв’язують руки і не дають належно сконцентруватися на виконанні конкретних проектів. Хоча, варто віддати їм належне, що, не усвідомлюючи того , вони нам допомагають ставати сильнішими, а зініційовані ними перевірки тільки доводять законність і чесність наших дій.
– Щодо опонентів. Подейкують, що на попередніх виборах вони пообіцяли влаштувати Вам таке «веселе» життя, через яке Ви за півроку підете з посади добровільно?
– Це правда, було й таке. Але подібні виклики тільки надають більшого азарту, тримають мене в тонусі, а Бог дає сили долати різні перешкоди. Тому ті палки, які вставляються в колеса, розлітаються, адже Бог завжди на стороні справедливості.
– Незважаючи на ряд перешкод, вам вдалось зробити чимало корисного, що не помітили б лише незрячі.
– Так , було чимало стримуючих факторів, тим не менше ми їх подолали, і сьогодні мені не соромно дивитись в очі кожному збаражанину. У місті з’явились нові дороги, тротуари, дитячі майданчики, парки стали набагато охайніші, кожен дошкільний заклад отримав або новий дах, або сучасний зал з підігрівом підлоги, чи нові енергозберігаючі вікна та двері. Наші парки та автобусні зупинки стали більш комфортними для людей, їх облаштували красивими лавочками, також у місті
встановлено кілька десятків сміттєвих урн, та багато інших дрібниць, таких, як дошки для розміщення інформації, оголошень, яких буде ставати дедалі більше.
Вважаю важливим питанням, яке вирішила міська рада,– це виділення земельних ділянок учасникам АТО, людям , перед якими я низько схиляю голову, адже саме завдяки їм ми живемо під мирним небом, а наші дітки не відчувають жаху війни.
До головних здобутків також відноситься те, що вдалось у цьому році запустити в реалізацію проекти, які чекали своєї черги десятки років. Зокрема, це будівництво очисних споруд у м. Збаражі, мова про які ведеться ще з 80-их років минулого століття. Будівництво має розпочатись буквально днями. Реалізація проекту стала можливою завдяки злагодженій роботі міської , районної та обласної влад.
Маю сподівання, що розв’яжемо ще один надзвичайно тугий вузол – проблему із міським сміттєзвалищем, яке переповнене. Вирішення питання знаходиться на стадії перемовин, підготовки необхідної документації для будівництва сміттєпереробного заводу на території району. Головною особливістю заводу буде те, що сміття не буде захоронюватися чи спалюватись, а перероблятиметься на вторинну сировину. У цьому питанні вагому роль відіграє позиція голови Збаразької РДА Анатолія Качки, який активно працює над тим, щоб обидва вище згадані проекти були втілені в життя.
Одним з найяскравіших проектів, що стосуються перетворення міста, який можна назвати перлиною серед інших, це проект нашого талановитого архітектора Юрія Вербовецького з регенерації центральної частини міста, реалізація якого дозволить Збаражу отримати справді європейське обличчя і стати в один ряд з найкращими містами України.
Також розпочата робота з підготовки проекту майбутнього відпочинкового парку на прибережній зоні збаразького ставу, а також очищення ставу, ремонт аварійної гідроспоруди водного плеса та річки Гнізної. Питання ремонту гідроспоруди стояло гостро не перший рік, бо можлива аварія на них могла спричинити затоплення навколишньої території, але оскільки не було узгодженості дій між міською радою та Національним заповідником «Замки Тернопілля», то справа дальше слів не рухалась. Тепер же вдалось подолати усі протиріччя, і розпочато виготовлення відповідної документації на ремонт.
Окрім названих, нашій команді вдалось впровадити у життя безліч інших планів – освітлення вулиць, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, автобусних зупинок та багато іншого.
Варто відзначити , що безпосередньо сьогодні були проведені переговори відносно відкриття у місті художньої школи, щоб наші діти мали змогу розвивати творчі таланти.
Одним з хороших результатів роботи є відновлення співпраці з польськими містами-побратимами, адже врахування їхнього досвіду у великій мірі сприяє нашому розвитку.
Я глибоко переконаний, що усі плани будуть успішно реалізовані .
– Що допомагає вам добиватись намічених завдань?
– Досягнутим успіхам я завдячую Богу, який завжди підтримує у важкій ситуації, збаражанам, які надихають мене на звершення своєю довірою, а також самі беруть участь у справах, моїй команді. Я усвідомлюю, що одній людині зробити великі зміни не під силу. Це можливо лише тоді, коли є взаєморозуміння усіх гілок влади і бажання мешканців перетворити місто у чудове. Я дотримуюсь свого життєвого девізу, з яким йшов на попередні вибори : «Разом зробімо Збараж європейським містом», бо переконаний, що успіху можна досягти лише гуртом.
– Зважаючи на немалі досягнення вашої команди, збаражани хотіли б бачити Вас міським головою і надалі, але побоюються , що Ви не будете висувати свою кандидатуру на цю посаду.
– Я знаю, звідки ці страхи, адже і до мене доходять чутки, що розповсюджують деякі «добродії». Мені приписують багато того, чого я не говорив і навіть не думав, і виїжджати за кордон , як дехто каже , я не планую. Багато чуток і для мене були повною несподіванкою. Але я розумію , що розповсюдження неправдивої інформації , маніпуляція думками людей– це передвиборчі технології , завдяки яким опоненти планують списати мене з рахунку. З цього приводу хочу заявити , що усі вигадки про моє небажання бути міським головою не відповідають дійсності. Довіра, надана мені збаражанами на попередніх виборах, спонукає мене далі пропонувати свою кандидатуру на посаду міського голови на найближчих виборах. Я не можу зрадити довіру тих людей, які покладають на мене сподівання, які повірили у те, що позитивні зміни в місті можуть бути не тільки політичними передвиборними обіцянками , а й стати цілком реальними. Тому, якщо люди і цього разу захочуть , щоб я працював на благо міста, я готовий служити задля розквіту Збаража, щоб зробити його кращим.
– Очевидно, враховуючи те, що ви стали потужним конкурентом для багатьох охочих зайняти пост міського голови, стосовно вас будуть застосовані брудні технології у більшій мірі, ніж це було на попередніх виборах, адже тоді для них ви були такою собі «темною конячкою». Не боїтеся «чорного» піару ?
– Я завжди вітав і вітаю здорову конкуренцію, конкуренцію ідей, планів, а також бачення, яким має бути місто і шляхи їх реалізації. Поважаю людей, які приходять із щирим серцем, чистим сумлінням, безліччю конструктивних пропозицій. Звичайно, що люди, які не мають цікавих , потрібних ідей, бачення як їх втілити, будуть вдаватись до брудної кампанії , звинувачень, пліток і вигадок. Мені довелось уже відчути таку нечесну боротьбу і на попередніх виборах, в першу чергу це відбилось на почуттях моїх рідних та близьких, але ми це пройшли з гідністю. Я переконаний, що і цього разу ми все витримаємо і вистоїмо. Моя життєва позиція полягає в тому, щоб ніколи не відповідати злом за зло, поганим словом за погане слово, чи неправдою за неправду. Я глибоко переконаний, що те, що людина сіє, обов’язково буде пожинати. Є така велика життєва мудрість: кожен знаходить те, що шукає, бджола бачить скрізь мед, а муха– лише нечистоти. На щастя, людей-бджіл, які бажають добра і чинять добро, значно більше людей-мух. Тому ті, що шукають бруду, не зможуть завадити нашим прекрасним перетворенням, які зараз проходять у місті. Я знаю , що громада мудра, вона обов’язково відрізнить зерно від полови . Ми разом обов’язково побудуємо місто нашої мрії. Звичайно, я усвідомлюю, що за один рік все зробити неможливо, і сам собі є найбільшим критиком. Тому ті моменти, які не вдалось реалізувати , з Божою допомогою та за підтримки людей будуть обов’язково довершені. Дякую усім за довіру, адже від кожного з нас залежить наше майбутнє. Молімось за мир та вірмо у прекрасне майбутнє нашого міста і України в цілому.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео