Марина Порошенко приїде до Тернополя на «Місто професій»

Перша леді України Марина Порошенко завітає у Тернопіль 20 вересня. Вочевидь, приїдуть з нею і діти Президента, адже у нашому місті того дня проведуть етап національного проекту «Місто професій».

Про це повідомили сьогодні, 14 вересня, організатори заходу: головний ідеолог «Міста професій» Тетяна Люлька, в. о. заступника голови Тернопільської обласної держадміністрації Віктор Овчарук і голова Благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

У прес-конференції взяв також участь начальник Управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей. Рятувальна служба візьме участь у профорієнтаційному інтерактивному святі уже вдруге. Причому саме презентацію професій нашими надзвичайниками організатори торік визнали найкращою, хоча подібні акції проводили у 15 містах України.

«Місто професій» - унікальний соціальний проект, мета якого – профорієнтаційна робота з дітьми усіх верств і вікових категорій, - каже Тетяна Люлька. – Я сама мама, тому розумію, наскільки важливими є подібні акції для дітей. Цього року ми ставимо для себе планку – реалізувати проект у 25 містах України».

На вході до парку ім. Т. Шевченка дітям від 2 до 18 років вручатимуть паспорти жителів «Міста професій». Згодом, як пояснила Тетяна Люлька, учасники проекту матимуть можливість «влаштуватися на роботу» і освоїти деякі навики професій, яким надали перевагу. Сумлінні і старанні юні «працівники» отримуватимуть заробітну плату за виконану роботу. Зароблене можна буде витратити у крамниці солодощів і подарунків.

«Це дуже важливо, аби дитина розуміла, що батьки отримують гроші не просто так – для цього вони працюють, - додає пані Люлька. – Важливо й те, аби діти самі витратили зароблені гроші, зрозумівши цінність своєї праці».

На святі очікують кілька тисяч дітей, тому, вірогідно, виникатимуть черги. Втім, до роботи планують залучити якомога більшу кількість волонтерів, аби ускладнень не виникало. Благодійний фонд «Подоляни» допоможе дітям-сиротам та інвалідам взяти участь у проекті «Місто професій».

«Це дуже неординарний проект, - каже Віктор Овчарук. – Обов’язково прийду з дітьми у неділю в парк. Варто подивитися, як малеча проявлятиме себе у професіях».

Майстер-класи для дітей передбачені із таких професій: рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, інспектор ППС, лікар, соціальний працівник, криміналіст, будівельник, перукар, агроном, ветеринарний лікар, автослюсар, продавець, банків, кухар, актор, модель, кравчиня, журналіст та інші. Організатори ще шукають активних людей, які могли б належно представити свою професію у «Місті професій». До участі можуть зголоситися тернопільські фірми і підприємства.

До слова, Марина Порошенко сама обрала Тернопіль для відвідин, адже не була ще у нашому місті. Досі вона була на презентації «Міста професій» лише у Києві.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Довідка. З ініціативою проведення у Тернополі профорієнтаційного інтерактивного дитячого заходу виступив міжнародний діловий журнал. «Community». Місце проведення – парк ім. Т.Шевченка. День і час – неділя, 20 вересня, початок – о 13.00. Тривалість – близько 3 год. На кожну дитину у містечках витрачатимуть від 40 сек. до 1,5 хв., адже очікують кілька тисяч учасників. За освоєння кожної професії діти отримуватимуть 50 євриків. Згодом за них можна буде купити солодощі чи морозиво. Одна порція коштуватиме – 500 євриків. Отже, дитині треба обійти щонайменше 10 презентацій професій. Загалом у парку представлять 30 професій. Більшість яких – робітничі.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео