На Тернопільщину зайшов «Миронівський Хлібопродукт»

На орендованих землях в області починає працювати філія "Перспектив" ПрАТ "Зернопродукт МХП", що належить ПАТ "Миронівський Хлібопродукт". Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.  

З повідомлення випливає, що ПрАТ "Зернопродукт МХП" планує невдовзі утворити окрему філію у Тернопільській області. Поки що ж активами підприємства керують з Городенки Івано-Франківської області, де зареєстрована філія "Перспектив". Підприємство укладає зараз договори про оренду земельних паїв із селянами у Монастириському районі Тернопільщини. За даними на початок вересня цього року, "Зернопродукт МХП" збільшив площу свого земельного банку в області до 2400 га. 

Філія "Перспектив" ПрАТ "Зернопродукт МХП" має в Івано-Франківській та Тернопільській областях потужності для зберігання зернових культур (4 склади), потужності для сушіння зернових, а також 40 автомобілів і 221 одиницю спеціалізованої сільськогосподарської техніки. Орендна плата за пай становить, за твердженням представників підприємства, 4% на рік від його грошової оцінки.

Як повідомляла у червні цього року прес-служба ПАТ "Миронівський Хлібопродукт", компанія обміняла свої зерновиробничі активи ТОВ "Воронеж Агро Холдинг" у Воронезькій області Російської Федерації на активи ТОВ "Агрокультура" у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській областях. "Угода – чистий своп без грошових коригувань і на основі рівного оборотного капіталу" - йдеться у прес-релізі компанії. 

Російське видання "Агроинвестор" уточнює, що кінцевими бенефіціарами "Агрокультури" були російські підприємці Фартушняк і Худокормов. Останній є власником російської продовольчої групи компаній "Продімекс-Холдинг", що має найбільший земельний банк у Росії та є найбільшим у Росії виробником цукру.

Джерело: zbruc.eu

 

Вибір читачів за тиждень

Відео