Слідчий з Гусятина закрив справу на 8 мільйонів

Гусятинське комунальне підприємство «Водоканал сервіс» ще у березні цього року, про що повідомляв «Терен», забруднило каналізаційними скидами воду у річці Збруч і прилеглих до неї водних об’єктах. Реагуючи на звернення жителів кількох вулиць селища Гусятин щодо забруднення водойм і загибелі риби, екологічні інспектори Тернопільської області обстежили водойми, взяли у них проби води, а заодно підрахували кількість загиблої риби.

Виявилося, що через нехлюйське ставлення «Водоканал сервісу» до природи загинуло 63650 шт. карася сріблястого, 4 шт. щуки, 21 шт. Завдані навколишньому природному середовищу збитки склали 8 млн. 240 тис. грн.(!!!).

Екоінспекція спрямувала матеріали про правопорушення з ознаками злочину до Гусятинського райвідділу УМВС. Матеріали кримінального провадження внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали розслідування за ст.242 ч.2 КК України.

Минуло 5 місяців, і працівник слідчого відділу Гусятинського РВ нарешті виніс вердикт: провадження закрити у зв’язку з відсутністю ознак кримінального правопорушення.

Але екологи були наполегливими. Вони звернулись до Гусятинського районного суду зі скаргою на постанову слідчого.

У результаті суд скасував цю «гуманну» постанову і направив справу повторно до райвідділу міліції для забезпечення ефективного досудового розслідування і притягнення винних до відповідальності згідно з чинним законодавством.

«Терен» сподівається, що матеріали справи потраплять не до того слідчого, який не побачив криміналу у справі на 8 мільйонів завданих природі збитків.

Вибір читачів за тиждень

Відео