Суд над Володимиром Камінським у Тернополі пропустив прокурор Генпрокуратури України

Суд над заступником міського голови Тернополя Володимиром Камінським перенесли. На судове засідання не приїхав прокурор Генеральної прокуратури України.

Ще перед початком попереднього судового слухання під стінами Тернопільського міськрайонного суду зібралося чимало людей. Серед них активісти різних громадських організацій та чоловіки спортивної статури. Деякі з них вирішили бути присутніми у залі суду, решта залишилася на вулиці. 

Невдовзі стало зрозуміло, що така цікавість до справи цього разу марна. Адже суддя Федір Берегуляк повідомив, що за день до слухання у Генпрокуратурі сказали, що 16 вересня на засідання у Тернополі не приїдуть, тож попереднє слухання у справі не відбулося. Його перенесли на 23 вересня на 10:00.

Нагадаю, заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського на робочому місці затримали київські правоохоронці 19 травня. Його підозрюють в отриманні 217 тисяч гривень хабара. Відповідно до рішення Печерського районного суду Києва посадовця відпустили під 97 тисяч гривень застави. Тепер триває судовий процес. 

Справа набула всеукраїнського розголосу, оскільки підозрюваним у корупції заступником міського голови Тернополя зайнялися у Генеральній прокуратурі. Тож чому представники цього органу не спромоглися прибути на судове слухання зацікавило усіх присутніх у залі суду.

«Сьогодні я намагатимуся дізнатися, чому не приїхали з Генпрокуратури, у заступника Генпрокурора Давіда Сакварилідзе, можливо, йому відомі причини, - каже представник громадської організації «ВО «Автомайдан» Ігор Василів. - Ми попередили обласні міліцію та СБУ, що будемо на цьому судовому слуханні, аби запобігти провокаціям. Ви ж бачите, тут «нагнали» людей, що з однієї сторони, що з іншої. Ми знаємо майстерність судді Берегуляка у затягуванні справ. Якби сьогодні було протистояння, він відразу би відмінив засідання. У будь-якому випадку суд повинен відбутися, має бути відповідь, винна людина чи ні».

Додамо, що офіційною позицією міської ради Тернополя є те, що і саме затримання Володимира Камінського, і звинувачення у його сторону є провокацією і політичним замовленням.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео