Тернопільські волонтери допомогли врятувати дитину

Хворого на лейкемію шестирічного Дениса Проценка прооперували турецькі лікарі. Хлопчик зумів побороти недугу завдяки власним старанням і допомозі волонтерів. Не покладаючи рук займався плетенням браслетів, щоб зібрати необхідну суму на дороговартісну операцію – 75 тисяч євро. Долучилися до збору коштів на лікування і тернопільські волонтери.

«Найбільшою нашою нагородою, радістю стало цього тижня, що Денис буде жити. Тернополяни, мабуть, знають, що ми брали участь, допомагали й організовувати телеефіри, щоб допомогли дістати широкого розголосу справі з Денисом Проценком – хлопчиком, хворим на лейкемію, якому в Україні, на жаль, ставили, практично, смертний вирок. Почали вироблятися свої лейкоцити і дитина живе, і дасть Бог, все буде добре. Дякуємо Дениску, який боровся, його братику, який поділився своїми клітинами, щоб урятувати брата. Це героїзм! Героїзм двох маленьких хлопчиків і ми горді, що змогли їм допомогти. Зараз для нас – це найбільша нагорода», – розповіла волонтер Самооборони Тернопільщини, письменниця, етнограф Лілія Мусіхіна.

Дениско відчув на собі як боротися за власне життя, тому прагне допомогти й іншим хворим діткам. Хлопчик продовжує плести браслети, щоб врятувати чиєсь життя.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео