Тернопільський велосипедист виграв перегони "Критеріум"

З нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України, Всеукраїнського «Оліміпійського уроку» та в рамках спортивно-масових заходів «ВелоУкраїна» у місті Жовква на Львівщині успішно завершився відкритий чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе.

Змагання відбулися в стародавній Жовкві чотирнадцятий рік поспіль на вшанування пам’яті Заслуженого тренера України Збігнєва Керницького, - людини, яка започаткувала розвиток велосипедного спорту в Жовкві, виховала цілу плеяду знаменитих та титулованих велосипедистів, прославивши рідне місто на всеукраїнському, європейському та міжнародному рівнях.

 

Організаторами змагань виступили: управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Львівська обласна федерація велосипедного спорту, Жовківська райдержадміністрація, відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

У змаганнях взяли участь 130 спортсменів у 11 вікових групах – від юнаків до ветеранів, серед яких висупали кращі велосипедисти Львівщини, котрі представляли команди Львова, Дрогобича, Червонограда, Сокаля, Жовкви, а також команди гостей з Ужгорода, Луцька, Тернополя та м. Грубешів з Республіки Польща. До Жовкви з’їхалися також й колишні вихованці Збігнєва Керницького, згадуючи добрим словом його тренерську працю.

В гонці «Критеріум» на 20 км серед юнаків 1999-2000 р.н. тернопільський велосипедист Назар Покойовий став переможцем. Назар - учень Тернопільської ЗОШ №19, вихованець клубу «Золоті колеса» та ОДЮСШ, тренери Володимир Павелко та Роман Зеньо.

Джерело:

Вибір читачів за тиждень

Відео