З 4 жовтня деякі документи державної реєстрації прийматимуть у ЦНАПах Тернопілля

Саме цього дня вступає у дію стаття 8 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)», яка забороняє державним реєстраторам приймати і видавати деякі документи на реєстрацію.

Стаття 8 Закону України «Про дерегуляцію» розподіляє роботу органів юстиції на «фронт-офіс» - державного реєстратора і «бек- офіс» - центри надання адміністративних послуг. Отож затверджений Кабміном перелік послуг з 4 жовтня виконуватимуть лише у ЦНАПах. А це послуги  з державної реєстрації права власності на нерухоме майно, інших речових прав на нерухоме майно(крім державної реєстрації іпотеки нерухомого майна) та видачі витягів, інформаційних довідок та виписок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, розповіла заступник начальника Головного обласного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Ольга Чепурна.

«Щоб приймати і видавати документи обов’язково повинен бути доступ до реєстрів держпідприємств Міністерства юстиції. На це дозвіл адміністраторам Центрів уже надали і незабаром вони зможуть користуватися необхідними базами. Окрім того в ЦНАПах області замовили бланки для видачі свідоцтв і рішень державних реєстраторів, тому ці документи будуть мати однакову з органами юстиції юридичну силу»,- повідомила Ольга Чепурна.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Фото автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео