У Тернополі почався європейський тиждень мобільності

На два дні частину вулиці Чорновола в Тернополі зроблять пішохідною. Там облаштують святкову ілюмінацію та зелені зони. Таким чином Тернопіль вперше візьме участь у Європейському тижні мобільності.

Перекриють вулицю Чорновола, яку називають "воротами у Тернопіль", на вихідних. 19-20 вересня там зможуть гуляти тернополяни і гості міста. Автомобілям на цих два дні в'їзд буде заборонений.

- Міський голова прийняв рішення про перекриття руху частини вулиці Чорновола від вулиці Коперника до вулиці Богдана Хмельницького, - розповів начальник управління ЖКГ Микола Лесів. - Перекриють дорогу для автомобілів на вихідні. Ми облаштуємо там ілюмінацію, зелені та відпочинкові зони. Покажемо людям, як можна зробити наші вулиці без транспорту і тим самим підтримаємо наших велосипедистів.

Європейський тиждень мобільності - це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення навколишнього природного середовища і умов життя в громадах. Проект заохочує місцеву владу європейських країн запроваджувати і підтримувати сталий розвиток транспорту, спонукати мешканців спробувати альтернативні види транспорту. Він відбувається щороку 16-22 вересня.

Кульмінацією заходу є "День без автомобіля", під час якого міста-учасники виділяють одну або декілька зон виключно для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту, інформує Тернопіль вечірній.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео