Судитимуть директора, який збив неповнолітнього на Тернопіллі

Наприкінці липня рідні й друзі 17-річного Юрка Ящука із Шумська, який загинув під колесами чиновницького «Мерседеса», пікетували Тернопільську обласну прокуратуру, вимагаючи пришвидшення розслідування справи. Лише на початку вересня кримінальне провадження з обвинувальним актом направили на розгляд до Шумського районного суду.

– Нині я чекаю на вирок суду і сподіваюся, що він буде чесним і справедливим, – каже батько Юрка Володимир Карпович Ящук. – Вимагатиму, щоб убивцю мого сина взяли під варту, бо поки що він під домашнім арештом і ходить спокійно на роботу. Я не хочу, щоб Сергій Баран був звичайним учасником процесу і самостійно приїжджав на судові засідання. Боюся, щоб він не підкупив суддів, адже в нього є гроші, впливові знайомства, зв’язки, а в мене… А що є в мене?! Був єдиний син, якого він у мене відібрав, і тепер те, щоб винний у його смерті поніс покарання, стало чи не основним у моєму житті. Попереднє слухання справи в суді буде 24 вересня. Побачимо, що з цього вийде. Для себе вирішив одне: я відступати не збираюся, мені втрачати нічого. Моя дитина в могилі, а я тут… Нікуди не їду, нічого не роблю. Їздив на заробітки до Польщі, тепер усе залишив, займаюся лише цією справою. Не можу ні за що взятися, думки одним зайняті…

Нагадаємо, трагедія сталася на Водохреще, 19 січня. Того вечора Юрко гуляв із своєю подругою Ірою по рідному місту, а коли проводжав дівчину додому, їх збив «Мерседес». П’яний директор Кременецького держлісгоспу С.В. Баран, який був тієї ночі за кермом автівки, втік з місця події, залишивши молодих людей помирати на дорозі. Від отриманих травм Юрко помер на місці, а 14-річну Іринку з численними травмами шийного хребта, тулуба, тазу та ніг забрали до Шумської райлікарні.

Спочатку директор, який збив на смерть підлітка, намагався перекласти провину на свою дружину, яка на момент аварії була на шостому місяці вагітності, і є матір’ю трьох дітей. Однак через те, що справа набула широкого розголосу в пресі, С. Барана таки визнали підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 286 та ч.1 ст. 135 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортними засобами та зникнення з місця ДТП.   

Джерело: tenews.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео