Корпорація «Агропродсервіс» передала знедоленим дітям необхідні речі (відео)

Благодійність - це те, що ти робиш безкорисливо і без жодних очікувань подяки. "Терен" відвідав один із тернопільських дитбудинків - центр соціально-психологічної реабілітації на вул. Стрімкій, 6. Це заклад, що відкриває свої двері усім безпритульним дітям області віком від 3 до 18 років.

Приїхали з бажанням допомогти закладу необхідними для нормального життя речами. Знаємо, що державне забезпечення покриває лише витрати на  харчування та проживання, але коштів для іншого часто не вистачає.

«Терен» запитав у директора притулку Володимира Завіші, чим зараз живе заклад, які у нього нагальні проблеми.


- Центр соціально-психологічної реабілітації дітей – це заклад соціального захисту, створений для тимчасового перебування дітей віком від 3 до 18 років. Раніше ми мали назву "притулок для дітей", а потім були прийняті законодавчі акти, які зобов'язали реорганізувати заклад у центр соціально-психологічної реабілітації. Ціль наша не змінилась, ми й надалі є закладом соціального захисту. До нас потрапляють діти, які опинились на вулиці, батьки яких зловживають алкоголем, наркотиками, діти, позбавлені батьківського піклування, і ті, що є у складних життєвих обставинах. 



- Скільки дітей сьогодні у закладі?

- Сьогодні у нас 19 діток, а заклад розрахований на 25 осіб. Коли стане холодніше, їх буде понад 30. У багатьох сім'ях, в будинках яких відключили опалення, електрику, діти не можуть проживати взимку, і тому опиняються у нас. Соціальна напруга і безробіття позначились на суспільстві, а малих напризволяще не можна залишати. Завжди соціальні служби повинні слідкувати, щоб неповнолітні отримували увагу та турботу. Ми приймаємо діток з 3 років, але у нас зараз є малеча віком 2 роки 9 місяців. 

- Чого потребує заклад сьогодні?

- Основні продукти харчування ми купуємо за бюджетні кошти, але діти дуже хочуть фруктів, солодощів, які ми не можемо закупити. В кого є можливість допомогти, прийти, погратись з дітками – двері нашого закладу завжди відкриті. Діти хочуть спілкування, уваги, вони завжди з радістю чекають на гостей.

Корпорація "Агропродсервіс" уже долучилась до допомоги - придбала миючі засоби і предмети особистої гігієни, які цього тижня передасть знедоленим.

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео