«Надію не зламати» - нове монументальне графіті від тернопільських художників

Тернопільські волонтери-художники почали малювати чергове патріотичне графіті - портрет Надії Савченко. Його малюють на стелі поблизу пам'ятника Степану Бандері на вулиці Крушельницької. Робота триватиме довго, тому просять долучитись інших творчих людей та волонтерів.

Про це повідомляє 20 хвилин.

- Проект задумали як арт-перформенс, - розповідає активіст Андрій Пальчик. - Ідея в тому, щоб відремонтувати і перетворити на предмет мистецтва якусь закинуту частинку міста. Щоб змінити її і змінити ставлення людей до неї.

Проект "Розмалюй місто Тернопіль" розпочали ще минулого року. Перше графіті у місті намалювали Роман Мазур та художники і волонтери, які долучились до цієї ідеї. 
- Тоді було відреставровано всі стели на в'їзді в наше місто, - продовжує Андрій. - Згодом, коли розпочався конфлікт, всі волонтери переключились на допомогу армії. Але на нашу думку змінювати наше місто на краще потрібно, не зважаючи ні на що. 

Тому активісти вирішили попрацювати із стелою біля пам'ятника С. Бандері, яка зараз у вкрай занедбаному стані. Малювати портрет Надії Савченко вирішили уже давно. Спочатку він мав бути на стіні біля "Пекіну", що на "Дружбі". Але через організаційні моменти вирішили перенести графіті у парк. Змальовують портрет з проектора. 

Наразі роботу лише розпочали, але таким чином волонтери будуть поступово перетворювати наскальний живопис у щось більш цивілізоване, стверджує чоловік. 

- Наразі ми просимо долучитись художників та інших небайдужих, щоб реставрувати ворота у парк, - додає Андрій. - Цей проект ми запланували як  довгострокову мистецьку акцію, яка буде включати різні художні елементи, поєднані в одну композицію. Проект живий і формується під час його створення, тому пропонуємо всім надсилати свої ескізи та долучатись до акції.

Довідка

Бажаючі допомогти активістам розмалювати місто можуть звертатись до Андрія за номером 097-834-78-83. Або ж у соцмережу vk.com/id103253513 та vk.com/mazur_rom. Також на ці ж сторінки можна відправляти свої ескізи. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео