«Всевидячих очей» у Тернополі побільшає

У місті постійно збільшується кількість онлайн-відеокамер, що цілодобово транслюють події і людей, які потрапляють в поле їх зору. Зупинки громадського транспорту, школи, місця скупчення людей і навіть сквери, парки та невеликі вулички не сховаються від зіркого «ока Саурона».

Дехто з тернополян повністю підтримує ідею відеоспостереження у місті, інші категорично проти таких нововведень. Проте молоді мами говорять своє голосне «Так» розміщенню кількох відеокамер поряд з новими спортивними майданчиками.

- Це зручно, - каже Олександра, мама 10-річного Максима. Вони проживають на вулиці Вербицького. – Глянув онлайн, чи є твоя дитина на майданчику, і легше на душі. Якби не камери, то бігала б, переживала. По мобільному діти тобі, що хочеш, скажуть…

Насправді ідею встановлення відеокамер на нових спортивних майданчиках в міській раді пояснюють інакше. Ці заходи вживають для збереження стану інвентарю та покриття.

- Камери будуть облаштовані на усіх майданчиках, встановлених міською радою протягом цього і минулого року. Планується, що буде створено диспетчерський пункт, де оператор стежитиме за подіями, які відбуваються на майданчиках, і у випадку потреби телефонуватиме в необхідні служби, – розповів начальник управління молоді та спорту міськради Микола Круть.

Нагадаємо, що цього року вже було оновлено п’ять спортивних майданчиків для гри в міні-футбол, бадмінтон, баскетбол, волейбол і великий теніс. Камери встановлять поряд з кожним із них. Ще одна показуватиме, що відбувається в екстрим-парку.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео