Винничук у Бережанах розповів про свого найвдячнішого читача

Жителі Бережан мали змогу зустрітися з талановитим і багатогранним Юрієм Винничуком – письменником, перекладачем, редактором та літературним діячем. Творча зустріч відбулася у Краєзнавчому музеї за ініціативи книгарні «НеФормат».

Учасники заходу почули цікаві, веселі розповіді Юрія Винничука про свої твори та життя загалом, придбали книги автора, зокрема – новинку, роман «Аптекар». Події у ньому відбуваються в 1646-1648 роках спочатку у Венеційській республіці, а потім у Львові. У творі історичне тло використовується для цікавої гри в дійсне-недійсне, де історичні персонажі існують поряд з вигаданими.
Також вартими уваги є такі книги автора, як «Весняні ігри в осінніх садах», «Танго смерті», «Діви ночі», «Львівська антологія», «Мальва ланда» та інші. Багато з них перекладені іншими мовами і здобули своє визнання за кордоном.

Популярність власних книг Юрій Винничук пояснює, зокрема, тим, що пише, перш за все, для себе, адже переконаний, що саме він є найкращим своїм читачем.
Як вміло зазначено в анотації до книги «Аптекар»: «Проза Ю. Винничука – це завжди інтригуюча оповідь завдяки бурхливій уяві майстра вишуканих стилізацій. Автор знову дивує тим, що новий роман, який поєднує у собі метафоричність та гострий сюжет, не схожий на жоден попередній».
Закінчилась зустріч хорошим настроєм, автограф-сесією та поповненням багатьох домашніх бібліотек новими чудовими книгами, інформує vk.com/berezhinfo.

Вибір читачів за тиждень

Відео