Петро Христинич з Озерної пече хліб за бабусиними рецептами (фото)

Під час 12-го рейду волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбас відправлено продовольчий вантаж вагою майже 30 тонн. Координатор групи Василь Конько провів велику роботу у багатьох населених пунктах Тернопілля.

Найбільше до забезпечення рейду долучилися жителі Озерної та навколишніх сіл Зборівського району. Координацію тут здійснював Ярослав Брилінський. Громада зібрала близько 17 тонн продукції і товарів. Це домашня закрутка, овочі, тушковане м’ясо, миючі засоби, вода мінеральна та інше. Слід відзначити Петра Христинича, який привіз вісім ящиків свіжоспеченого хліба зі своєї пекарні.

Координатор групи «Схід і Захід єдині» на Донбасі і у зоні АТО Едуард Хатмуллін передав тернопільські гостинці бійцям батальйону ОУН, 93-ої і 44-ої бригад.

Бійцям на передовій хліб з Озерної дуже сподобався. Ще б пак, Петро Христинич пече його за давніми рецептами без всіляких «новомодних» домішок. Такий хліб, як і в часи наших прабабусь, довго не зацвітає. В умовах блок-постів, коли деколи немає можливості довезти свіжої паляниці, це дуже важливо. 

Логістика групи працює, як добре заведений військовий механізм, незважаючи на погоду, «мирні ініціативи противника» та кілометраж рокадних фронтових доріг.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор ГО "Схід та Захід єдині"

Фото Едуарда Хатмулліна.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео