На Тернопільщині відсутність ліків ставить під загрозу життя людей

З початку року фахівці обласної СЕС зареєстрували 27 випадків покусів мишовидними гризунами у 15 районах області і Тернополі. Сірі щурі вкусили 22 людей. 

Питома вага покусів цього року зросла на 2,8%, відзначають у СЕС. Найбільш агресивними були бродячі собаки й коти. Від них потерпіли 37 осіб (в т.ч. покусаних – 18 або 48,7%) з підвищеним ризиком інфікування вірусом сказу. Людям призначено повний курс антирабічних щеплень.

«Антирабічний імуноглобулін не було введено через його відсутність, що ставить під загрозу життя пацієнтів”, - повідомила в.о. начальника управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Галина Чайкіна.
На території області епізоотія серед тварин продовжується (у 2015 р. зареєстровано 29 випадків сказу проти 23 за аналогічний період 2014р.), вичерпуються запаси антирабічної вакцини, тому ризик виникнення гідрофобії серед людей залишається високим.

Для своєчасного реагування та проведення комплексу необхідних заходів запроваджено щоденне, щотижневе інформування Головного управління про зареєстровані випадки покусів, подряпин чи ослинень тваринами з окремих адміністративних територій. Налагоджена співпраця з зацікавленими службами: лікувально-профілактичною мережею та установами державної ветеринарної медицини щодо своєчасності взаємоінформування та організації заходів у межах компетенції.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео