Студенти у Тернополі вчились контролювати місцеву владу

У Тернополі студенти стажувалися у виконавчому апараті Тернопільської обласної ради. Протягом квітня-вересня вони були учасниками проекту «Спонукання та навчання молоді впливати на формування місцевої політики». За цей час  відвідували тренінги, спостерігали за роботою працівників та в результаті – розробили свої нормативно-правові акти для місцевого самоврядування.

Проекти, які розробили учасники, об’єднали у збірнику. Реалізований проект громадською організацією Молодіжна Альтернатива. Проводиться він і у інших містах України тз метою навчити молодь здійснювати вплив на формування політики на регіональному рівні та залучити її до активної участі в управлінні державою шляхом вироблення місцевих політик.

Володимир Довганюк проходив стажування та написав одну із статей: «За спеціальністю я програміст, навчаюся на шостому курсі. Я б із задоволенням працював програмістом, але я розумію, що більша частина наших політиків не доросла до того рівня, щоб я міг на виборах проголосувати за них та віддати їм усе управління. Як громадянин я маю їх контролювати та підказувати правильний шлях. Саме тому я прийшов на це стажування, щоб більше дізнатися про свої можливості», – розповідає Володимир Довганю.

«Ми мали змогу зрозуміти усю систему, як працює Тернопільська обласна рада. Було цікаво спостерігати за роботою працівників, як готуються матеріали до сесії, як реєструються документи в електронну базу. Також ми аналізували нормативно-правові документи», – додає учасник проекту Ганна Лесів.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео