Тарас Демкура про «Золоту підкову» (відео)

Один з ініціаторів проведення цьогорічного ретро-раллі на Тернопільщині Тарас Демкура підсумував результати  недавнього автомобільного ретро-забігу історичними місцями Тернопілля. Мета заходу, нагадаємо, - показ історичних «родзинок» нашого краю.

Ось що розповів "Терену" власник старовинних авто.

- Пане Тарасе, розкажіть, як видався вам захід, як все розпочиналося і скільки зараз машин задіяно у ретрораллі?

- Знаєте, п'ять років назад ми приймали участь із Львівським клубом ЗАЗ "Козак", домовилися проводити вперше у Тернополі і бажаємо, щоб надалі вони постійно проводилися. Ми були у дитбудинках, це свого роду соціальний проект, на цих автівках заїжджали у будинок «Малятко". І це потрібно було бачити, як діти нам раділи, робили знимки… Потім ми були у будинку-інтернаті з дітьми із обмеженими можливостями (93 дітей із них - 30 з Донечинни). Другий день - це забіг замками Тернопілля - популяризація нашої історії. Збараж, Вишнівецький замок, Кременець. Понад 50 автівок з різних країн світу. Нам дійсно є чим гордитися, нашою багатою культурною спадщиною. Цей захід створено, аби показати, що ми живемо, і ми сильна нація.

- Чи не важко ретро-авто долати українські дороги?

- Ні, більшість автомобілів були готовими до цього. Українські позашляховики - горбаті запорожці проходять вдало цей шлях, були історично готові. Гості прибули із Польщі і Прибалтики і дійсно задоволені програмою…

- На сьогоднішньому забігу був представлений особисто ваш ретро-кортеж, якою автівкою сьогодні керували?

- У нас є 24 ретро-автомобілі, фактично 6 авто приймає участь.

Юлія ПАЛЕНИЧКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео