Бюлетень тернополянина: від «Сили людей» до «Батьківщини»

Перелік партій у бюлетені під час виборів до Тернопільської міської ради розпочинатиме «Сила людей», а замикатиме - Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Такими є результати жеребкування, проведеного напередодні у Тернопільській ТВК. Відтак, уже відомі точні номери, за якими назви партій побачать тернопільські виборці. І саме на це їм доведеться орієнтуватися. Адже після зміни законодавства про вибори виборець ставить одну (!) галочку і тим самим погоджується на: партію, її №1 і кандидата від цієї політичної сили на своєму окрузі.

Нагадаємо, про те, які партії мали намір отримати своїх представників у місцевому органі самоврядування, «Терен» уже писав. Однак перелік, який був актуальний на вечір 1 жовтня, врешті дещо змінився. Наприклад, партія «Наш край» у виборах до міської ради участь не братиме. Тож її назви у бюлетені не буде. Натомість варто акцентували на тому, що списки «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» і «Солідарності правих сил» очолюють відомі у Тернополі підприємці: Василь Ласій і Василь Лило. Причому останній, по суті, є місцевим будівельним магнатом. Колись сам робив спробу стати міським головою, але невдалу. І вже не одну каденцію засідає у міській раді.

Варто також вказати, що перші номери у списках кількох партій займають люди, які також балотуються на посаду міського голови (повну інформацію про 11 кандидатів на мера ви можете прочитати ТУТприм.). Не вчинили так «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Всеукраїнське об’єднання «Свобода», об’єднання «Самопоміч» і ВО «Батьківщина» - у них очолюють списки інші представники партій.

Отже, у бюлетені список партій матиме такий вигляд (у третій колонці буде вказане прізвище кандидата на окрузі, якщо такого партія висувала):

1. «Сила людей» (№1 – Палюх Андрій)

2. «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (№1 – Шумада Віктор)

3. «Патріот» (№1 – Турчин Марія)

4. «Республіка» (№1 – Заверуха Ольга)

5. «Українська галицька партія» (№1 – Вітвіцький Олег)

6. Радикальна партія Олега Ляшка (№1 – Півторак Святослав)

7. Громадський рух «Народний контроль» (№1 – Бліхар Володимир)

8. Солідарність правих сил (№1 – Лило Василь)

9. «Добрий самарянин» (№1 – Гобра Віталій)

10. «Нові обличчя» (№1 – Чайківський Ігор)

11. «Воля» (№1 – Волянська Ружена)

12. Всеукраїнське об’єднання «Самопоміч» (№1 – Грицишин Андрій)

13. «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» (№1 – Ласій Василь)

14. Народний Рух України ((№1 – Мединський Ігор)

15. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (№1 – Стаюра Володимир)

16. «Громадянська позиція» ((№1 – Ландяк Петро)

17. Соціально-християнська партія (№1 – Муц Орест)

18. Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (№1 – Артимович Андрій)

До слова, вибори до місцевих рад мають відбутися 25 жовтня. Причому, за законом, кандидати мають право знятися з перегонів до 5 жовтня включно.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео