Тернополяни, припиніть підтримувати бізнес псевдоволонтерів!

Ситуація з волонтерами, що «промишляють» у тернопільських маршрутках, залишається незмінною. Щодня люди зустрічають цих псевдоблагодійників, які заучено повторюють слізні історії, пропонують показати медичні документи (часто - справжні) і просять допомогти бодай кількома гривнями (як правило, – результативно).

І скільки б ЗМІ не репетували про абсурдність такої допомоги і необхідність звернення до правоохоронних органів у випадку зустрічі з шахраями, тернополяни продовжують підтримувати бізнес прохачів у яскравих жилетках.

Основна проблема в тому, що водії впускають цих людей у  маршрутки. Насправді це заборонено, наголошують в управлінні транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міськради.

- Ми проводимо серед водіїв роз’яснювальну роботу, проте поки безрезультатно: шахраї, як їздили безкоштовно, так і їздять, продовжують виманювати гроші у наївних тернополян, – розповів Ігор Мединський. – Ми вже зверталися до правоохоронних органів, аби вони взяли це питання під свій контроль. Проте поки тернополяни самі свідомо не віднесуться до даної ситуації, ми кормитимемо тих брехунів.

Волонтерські організації інших міст України вже давно домовились, що не збиратимуть кошти в громадському транспорті, аби не створювати сприятливих умов для шахраїв. Тернополянам же треба починати самостійно боротися з цим незаконним явищем.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео