Роботу, гроші і продукти – бійцям АТО у Чортківському районі

У Чортківському районному управлінні соціального захисту населення зареєстровано 70 учасників бойових дій, які проходили строкову службу у зоні АТО. Воїнам виділяють земельні ділянки, за законом України. Багато допомагають і місцеві аграрії. За словами голови Чортківської РДА, не забувають і про своїх 4 героїв, котрі віддали власне життя за Україну і мирне небо над головою.

Відповідно до закону України про статус ветеранів війни, учасникам бойових дій надається право на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва, садівництва та городництва.

У Чортківському районі подано 114 заяв на отримання земельних ділянок, з яких 75 – по місту Чортків. Усім надали дозволи на розроблення проектів землеустрою. Під будівництво було виділено 75 ділянок, для ведення садівництва – 22 ділянки, для ведення особистого селянського господарства – 13 ділянок.

«Стараємося оточити сім’ї загиблих бійців і їхні родини турботою та увагою. Цим сім’ям надано статус члена сім’ї померлого, тобто загиблого ветерана війни. В даних сім’ях виховується 4 неповнолітніх дітей. Багато приклалися і допомогли аграрії нашого району», – поділився голова Чортківської РДА Михайло Сташків.

Держслужбовець стверджує, що аграрії розуміють, що без їхньої допомоги не обійтись, тому співпрацюють і беруть на себе відповідальність. За словами Михайла Сташківа, вдалося допомогти вдові загиблого воїна – придбали квартиру, де тепер жінка мешкає з двома малолітніми дітьми. Працевлаштували дружину ще одного бійця, який загинув, і допомогли купити квартиру за ціною собівартості.

«Самоорганізовуються аграрії, щоб допомогти. Виділили приблизно 6,5 мільйонів гривень для грошової і продуктової допомоги воїнам АТО, а також членам їхніх родин. У нас також була запроваджена своєрідна акція, коли кожному мобілізованому, який мав би іти до війська, аграрії виділяли 3 тисячі гривень. Навіть, якщо було, що в одному селі чи на одній територіальній одиниці є 2 аграрії, то по половині – не було жодних проблем!», – пояснив РДА Михайло Сташків.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео