До школи-колегіуму прийняли нових учнів

У садибі Патріарха Йосифа Сліпого, що у селі Заздрість Теребовлянського району, відбулася урочиста посвята в першокласники учнів «Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого» м. Тернополя. Численною громадою учні двох перших класів з батьками, вчителями та адміністрацією закладу відвідали садибу-музей Патріарха Йосифа.

«Ми свідомо вибрали цей день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії як день Посвяти в першокласники, бо це день пам’яті святих дітей. А ми хочемо, щоб і наші діти зростали в мудрості і святості», – зазначив о. Володимир Демчук, духовний провідник закладу.

Обряд посвячення в першокласники включає в себе живу участь дітей і їх батьків у Святій Літургії, промовляння учнями молитви посвяти, благословення священика та вручення учням колегіального яскраво-зеленого галстука і вервиці від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка).

Директор закладу п. Марія Гуцал привітала першокласників зі вступом до великої шкільної спільноти та висловила їм свої побажання словами і кредом Йосифа Сліпого «Через терни до зірок». Директор ТНВК вручила першокласникам учнівський квиток та пам’ятку учня.

Після урочистої Посвяти діти з задоволенням пили чай, відвідали хатину Йосифа Сліпого. Батьки в цей час мали духовну зустріч із о. Володимиром на тему «Відповідальне батьківство», пише TeNews.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео