Підприємство з Теребовлянщини продає свою продукцію Туреччині

Товариство з додатковою відповідальністю «Булат», що діє у селищі Микулинці, є одним з найпотужніших підприємств Теребовлянського району. Воно забезпечує левову частку надходжень до місцевого бюджету. З роботою підприємства ознайомився голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа.

За словами керівника «Булату» Олександра Ковальчука, «Булат» є одним з небагатьох ливарних підприємств Західної України. Ливарну справу було започатковано 40 років тому відкриттям чавунно-ливарного цеху, в якому виготовлялись вироби для сільгосптехніки: шестерні, зірочки, півмуфти, корпуси підшипників, кронштейни та ін. У 1991 році почав роботу сталеплавильний цех, освоєна технологія виплавки сталі в дугових сталеплавильних печах.

«За період діяльності ТДВ «Булат» завоювало довіру та прихильність клієнтів і партнерів», - зазначив у розмові з головою РДА Олександр Віталійович.

Особливу зацікавленість у голови райдержадміністрації викликав широкий асортимент продукції, яка виготовляється на підприємстві. Як повідомив керівнику РДА Олександр Ковальчук, за останні роки асортимент значно розширився. Завод також успішно освоює художнє литво, виготовляє так звані «муніципальні товари». Ідеться в першу чергу про об’єкти благоустрою – лавиці, опори освітлення, смітники. Не менш цікавим є виготовлення запчастин до сільськогосподарської техніки – Джон Дірів. Ці напрямки виробництва працюють паралельно.
На підприємстві працюють понад 100 осіб.

«Наші працівники - інженери з великим досвідом роботи та висококваліфіковані робітники, більшість з яких працюють на підприємстві роками. Студенти тернопільських професійно-технічних училищ проходять у нас практику. Кращих залишаємо на роботу, - наголошує Олександр Ковальчук. - Ми постійно вдосконалюємо наші знання ливарної справи, вивчаючи досвід західних партнерів, освоюючи нові технології. Працюємо над покращенням якості виробів, використовуючи дані сучасної заводської лабораторії та відділу технічного контролю. Нашими партнерами є провідні машинобудівні, будівельні, газопостачальні, сільськогосподарські організації. Замовниками є підприємства України, Грузії та ЄС. Продукція, виготовлена з наших виливок, поставляється до Туреччини, Казахстану, Туркменістану».

Наступного року на «Булаті» планують повністю автоматизувати всі процеси, що значно полегшить роботу працівникам.

Джерело: oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео