190 тисяч гривень надійшло на благодійний рахунок воїнам

У Гусятинському районі зареєстровано 86 учасників бойових дій. Воїнам надали 75% знижки на оплату житлово-комунальних послуг та інші пільги, передбачені законом України про статус ветеранів війни. У центрі зайнятості на обліку перебуває 23 бійці, з яких лише 20 отримують виплати по безробіттю. Сім’ям трьох загиблих воїнів виділили допомогу, яка передбачена законом, а також підтримують з ними тісний зв’язок, запевнив голова Гусятинської РДА.

«Протягом шостої хвилі мобілізації було працевлаштовано 47 із 48 чоловік, один чоловік відмовився. На потреби військовослужбовців Гусятинського району відкрито благодійний розрахунковий рахунок при управлінні агропромислового розвитку райдержадміністрації, отримувачем якого є Гусятинський міжгосподарський відділ інвестицій і капітального будівництва, з призначенням «благодійні внески для потреб військовослужбовців Гусятинського району. Протягом січня 2015 року на розрахунковий рахунок від сільсько-господарських підприємств надійшла благодійна допомога для сім’ї загиблого солдата, на суму 13,5 тисяч гривень», – розповів голова Гусятинської РДА Віталій Батіг.

Всього, у 2015 році, на благодійний рахунок надійшло 189 тисяч 987 гривень. За словами Віталія Батога, усі кошти витрачені на потреби та одноразову допомогу учасникам АТО і їхнім сім’ям, родинам.

Для того, щоб отримати земельну ділянку на Гусятинщині звернулися 46 учасників АТО.

«Одна заява на надання дозволу на відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, на площу 0,1 га. 45 заяв на надання дозволу по відводу земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 72 га. Отримали дозволи 25 заявників на загальну площу 48,1 га. На стадії опрацювання знаходиться ще 21 заява. Усіх військовослужбовців та їхні сім’ї забезпечено паливними дровами», – розповів Віталій Батіг.

Завдяки благодійному проекту «Криївка» 6 бійців АТО пройшли реабілітацію, ще 4 – перебувають на обліку для одержання санітарно-курортної путівки. Одного учасника АТО забезпечили протезами.

В Угорщині, Сербії, Хорватії, Литві, Грузії оздоровили 15 дітей воїнів АТО з Гусятинського району.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео