Про що говорили тернопільські прокурори?

Вчора, 6 жовтня, під головуванням прокурора області Олександра Мартинюка проведено оперативну нараду, на якій розглянуто стан прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні інших примусових заходів, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Захід відбувся за участі керівників установ виконання покарань пенітенціарної служби області, структурного підрозділу апарату прокуратури області, прокурорів районного рівня та працівників, відповідальних за даний напрям діяльності.

Учасники наради обговорили стан прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, із врахуванням викладених Генеральною прокуратурою України в листах зауважень та відзначили, що загалом упродовж поточного року органи прокуратури області вживали заходи, спрямовані на забезпечення законності й правопорядку на вказаному напрямку діяльності.

Водночас, Олександр Мартинюк наголосив, що не всі міськрайпрокурори переорієнтували свою діяльність на забезпечення належного прокурорського нагляду в умовах збільшення обсягу повноважень  та розширення кола піднаглядних об’єктів.

Зокрема, увагу прокурорів районного рівня звернуто на необхідність активізації роботи щодо запобігання корупційним проявам серед працівників органів та установ УДПтС України в області, оскільки упродовж 9 місяців поточного року не виявлено жодного факту вчинення корупційного правопорушення.

Викликає суттєве занепокоєння стан медико-санітарного забезпечення засуджених через відсутність лікарського персоналу,  низьку якість надання медичної допомоги в’язням та недостатню кількість медикаментів.

Увагу прокурорів районного рівня також звернуто на усунення порушень і недоліків в роботі ІТТ органів внутрішніх справ, стану додержання законів в органах кримінально-виконавчої інспекції, у яких на виконанні перебуває велика кількість судових рішень про накладення адміністративного стягнення у виді громадських робіт тощо.

За результатами обговорення стану прокурорського нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, учасники наради прийняли рішення про підвищення ефективності та результативності діяльності прокурорів на даному напрямі роботи.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео