Тернополян кличуть дивитися українські сни

Виставку політичного текстилю “Ukrainian Dreams” київського митця Івана Семесюка відкриють цієї п’ятниці, 9 жовтня, у галереї “Бункермуз”. Початок заходу о 18:00.

У Тернопіль Іван Семесюк приїде не вперше, як автор, але вперше як художник. Каже, тут сподобалося, тож, відгукнувся, коли запросили знову.

- Ідея та виконання об’єктів виставки датується 2012 роком. Це проект-передчуття струсів, що насувалися на країну і в котрих ми нині живемо. Загальна ідея в тому, щоби поєднати в одному об’єкті старовинні селянські архетипи (ікона, рушник, світлиця) з новими світоглядними викликами, з новим вибором. Подушка символізує глибокий сон, в котрому нація знаходилася на ту мить, де кожен українець бачив свою сновиду. Рушник, ясне діло, символізує традицію, – каже Іван Семесюк.

Крім того, митець представить свою книжку “Еволюція або смерть! Пригоди павіана Томаса”, видану у “Лютій Справі”. Іван Семесюк:

- Це будуть демократичні читання формату 18+ (через відповідну лексику в книжці). Зазвичай такі читання проходять у стендап манері, тобто вільно, у форматі діалогу з публікою, якщо вона не перелякана.

Видавництво “Люта Справа” також репрезентує альманах “Трикутник 92″, присвячений Мистецькому Барбакану* та його ролі в подіях на Майдані.

Іван Семесюк – один із активних учасників “Мистецького Барбакану”, що виник як майданчик для творчого і не лише супротиву під час Революції Гідності. Знаходився Барбакан навпроти метро Хрещатик. У його стінах проходили численні події культурно-мистецького штибу. Виставки, літературні читання, лекції. Також Барбакан був місцем для перепочинку творчих революціонерів, що поверталися з більш гарячих точок протистояння, та технічною базою для створення високоякісних “коктейлів Молотова”.

Джерело: doba.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео