Тернопільська міська рада пропонує публічно обговорити генплан міста

Проект Генерального плану Тернополя оприлюднений на веб-сайті Тернопільської міської ради і проходить широке обговорення для врахування інтересів тернополян. Про це повідомила заступник міського голови Тернополя Вікторія Остапчук.

Детально ознайомитись з містобудівним документом, внести пропозиції можуть громадські активісти, архітектори, підприємці. Остаточно зі змінами затверджувати Генплан Тернополя будуть уже під час сесії Тернопільської міської ради депутати нового скликання.

Упродовж останніх п'яти років до міської ради неодноразово звертались підприємці і забудовники з пропозиціями внести зміни у Генплан Тернополя. Усі запропоновані зміни опрацювали фахівці державного науково-дослідного інституту проектування міст "Дніпроміст".

- Хотіла б наголосити, що зміни до генплану на наступні п'ять років - це процес відкритий і публічний, - каже  Вікторія Остапчук. - Це процес, до якого можуть бути залучені будь-які представники громадськості, будівельники, архітектори, а також будь-хто, хто має зауваження чи пропозиції. Тому ми просимо тернополян переглянути пропозиції, запропоновані інститутом "Дніпроміст", на сайті міської ради і внести свої корективи.

Джерело: rada.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео