Тернопільські архітектори хочуть оновити "Циганку"

Молоді тернопільські архітектори хочуть бачити на оновленій “Циганці” волейбольні майданчики, скейт-парк, дворівневі причали та велодоріжку.

Про це вони розповіли під час презентації проекту в четвер, 8 жовтня.

Над проектом працювало близько десяти молодих архітекторів Тернополя. Таким чином створили і відеоролик, на якому можна віртуально прогулятися оновленою набережною.

- “Циганка” є одним із улюблених місць відпочинку тернополян, тож попіклуватися про те, щоб вона мала належний вигляд, вкрай потрібно. Ми пропонуємо не лише оновити дорожнє покриття і тротуарну частину, а й розбити саму територію на певні ділянки, - розповідає член ГО Urban.te Олена Джула-Райфшнайдер.

Крім того, хочуть бачити активісти не лише місце для пасивного відпочинку, а  й для активного. Тож на оновленій “Циганці” знайшлося місце і для скейт-майданчика, і для двох волейбольних.

- Крім того, ми в проекті реалізували бажання велосипедистів Тернополя і поруч із тротуаром проклали ще й доріжку для велосипедистів. А ще фонтан та дворівневі причали, - продовжує пані Джула-Райфшнайдер.

Надихали архітекторів набережні Філадельфії та Будапешту.

Проект обговорювали на відкритій містобудівній раді. Досвідчені архітектори давали свої поради, як то: детальніше подумати, що робити із самим Ставом, як почистити його чи укріпити берег. А також продумати місця для автостоянок, адже кількість відпочивальників після реконструкції збільшиться.

В скільки обійдеться таке оновлення “Циганки”, наразі назвати не беруться.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео