Твоя кров може врятувати дитяче життя!

Стартував перший етап всеукраїнської акції «Врятуй життя дитині», мета якої – зібрати якомога більше донорської крові для онкохворих дітей. Організатором акції є «Жіноча січ». Збір крові проводитимуть з 1 по 30 листопада.

Організатори поділили акцію на два етапи: 1-ий етап – інформаційний, 2-ий – власне збір крові.  Під час інформаційного етапу активісти всіляко поширюватимуть інформацію про донорство серед тернополян. Для цього буде виготовлено 800 плакатів та 5 тисяч флаєрів. Інформаційні продукти поширюватимуть в навчальних закладах, спортивних комплексах та громадських організаціях. До співпраці запрошують і засоби масової інформації.

«Спочатку акція була місцевого значення, потім – західноукраїнською, а цього року вона стала всеукраїнською. До участі плануємо залучити і відомих виконавців та музичні гурти, - розповів керівник міського осередку «Правого сектору» Назар Сарабун. – В 2012-2013 році акція була проведена успішно, адже зібрали близько 20 літрів крові. Сподіваємося, що цього разу нам вдасться отримати кращий результат».

Для того, аби допомогти хворій малечі, варто зателефонувати за номером 097-186-39-59, і волонтери розкажуть вам, куди звертатися і що потрібно робити.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством стати донором можна лише за місцем реєстрації.  Людина, яка хоче надати свою кров для донорства, має відповідати ряду вимог, а саме: вік – 18-45 років, вага – не менше 50 кілограмів, відсутність будь-яких вірусних захворювань. Недавно проведені процедури пірсингу, татуювання, проколювання шкіри, голковколювання, а також переливання крові обмежують донорство, але через 12 місяців можна знову здавати кров. Інтервал між донорськими днями для чоловіків становить не менше 60 діб, для жінок — не менше 90. Таким чином, омолоджувати кров та проводити безкоштовний контроль здоров’я жінки можуть 3–4, чоловіки 4–5 разів на рік.

Напередодні здачі крові не можна вживати жирну і молочну їжу, а також алкоголь. В день здачі крові бажано бути відпочилим, легко поснідати та не планувати на цей день яких-небудь серйозних справ, інтенсивної фізичної праці, прийому алкоголю. Не бажано в цей день керувати транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.

Деталі акції можна дізнатися в керівника «Жіночої січі» Христини Ющенко за номером +38 (067) 38-99-138.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео