У Тернополі створять «Центр допомоги учасникам антитерористичної операції»

Про створення «Центру допомоги учасникам антитерористичної операції» у Тернополі йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Степана Барни з директором департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадимом Боярським та членом проводу «Самооборони Майдану Тернопільщини», волонтеркою Лілею Мусіхіною.

Степан Барна зазначив, що, згідно з Указом Президента, є завдання «активізувати на відповідній території роботу щодо забезпечення надання учасникам антитерористичної операції допомоги з вирішення питань, пов'язаних з їх лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією, створивши для цього, зокрема, центри допомоги учасникам антитерористичної операції як допоміжні органи та залучивши до діяльності таких центрів представників громадськості».


«Всі ці завдання вже виконуються давно у нашій області, - констатував очільник краю. – Нам ніхто не ставить рамок і обмежень. Просто маємо поєднати наш досвід у волонтерській роботі із відповідною законодавчою базою. Для нас не важливі назви, важливий результат. А це – допомога і підтримка демобілізованих учасників АТО, соціальний захист членів їх сімей».
Відтак присутні висловили свої зауваження, побажання та пропозиції щодо функціонування Центу.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео