«Домобудівник» продовжує лихоманити

Конфлікт навколо «Домобудівника» загострюється. Представники реорганізаційної комісії не беруть до уваги ні законні права працівників товариства, ні рішення суду, ні звернення людей про пошук компромісу.

Сьогодні ж головні акціонери, які за словами страйкарів отримали свої акції незаконним шляхом, зібралися на організаційне засідання в актовому залі заводу залізобетонних конструкцій. Чому зустріч проводять в такому незвичному місці, працівникам не пояснили. В результаті жодного з дійсних будівельників на засідання не впустили. Пройти жорстку та хамовиту охорону вдалось лише кільком «тітушкам», яких цього разу було в рази більше. Найняті хлопці навіть не приховували ні від кого свого апатичного ставлення до того, що відбувається, і час від часу кидали фрази: «Кожен заробляє, як може».

Дійсні і звільнені працівники «Домобудівника» скаржаться, що їх незаконно виключили зі списків акціонерів, тепер же представники комісії самовільно розпоряджаються чужими, «вкраденими» акціями.

«Я 40 років пропрацювала на будові. І що тепер маю? Хвороби і жодної гривні. А в Рожука 140 тисяч прибутку. Я ж теж акціонер, чому я за всі роки не отримала ні копійки по акціях?» - такі розмови з мінімальною різницею в деталях лунають зусібіч. Люди збираються у групи, діляться емоціями. Осторонь стоять лише молоді хлопці спортивної статури і міліція.

Кульмінація настає, коли з будинку виходить Рожук. Люди кричать «Ганьба!» і поспішають перекрити дорогу. Колишній скандальний очільник, а тепер голова реорганізаційної комісії не відповідає на запитання своїх працівників, він поспішає заховатися за дверкою свого автомобіля.

Коли ж людям вдасться добитися справедливості? В їх планах - страйк під будівлею прокуратури та лист-звернення до Верховної Ради. Наразі ж, ситуація залишається незмінною – як реорганізаційна комісія, так і представники працівників мають достатній запас акцій, аби не дозволити прийняти те чи інше рішення кожній зі сторін.

Тамара КОБЛИК

Вибір читачів за тиждень

Відео