Перемога тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Вікнарьов»

Доволі впевнена, хоч і не безхмарна, так би мовити, перемога тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Вікнарьов» у дебютному поєдинку нового чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд суперліги над луцькою «Континіум-Волинню», вочевидь, зіграла з підопічними Андрія Романовича злий жарт. Вчора, 10 жовтня, під час повторного двобою, господарки майданчика, самі того, мабуть, не сподіваючись, довели перевагу над об’єктивно слабшим конкурентом лише після четвертого сету. 

Не можна не зазначити, що Андрій Романович виставив на суботній поєдинок аналогічну з першою зустріччю стартову шістку: Ангеліна Дуб’янська, Катерина Дудник, Оксана Мадзар, Тетяна Карпушина, Анна Єфременко, Олена Туркула. З ліберо Веронікою Дельрос. Дещо поблажливе ставлення до суперниць, породжене, мабуть, розумінням, що перемога нікуди від них не втече, далося взнаки вже наприкінці дебютної партії. Конкурентки, отримавши напередодні, без сумніву, доброго прочухана від свого досвідченого наставника Богуслава Галицького, ледве не дива творили, намагаючись перешкодити вищому за класом колективу набрати необхідне для завершення 25-те очко — 25:21.

Та свідками справжнього дива глядачі стали вже в ендшпілі другого сету, коли загальна командна розслабленість волейболісток «Галичанки (доволі регулярно із вбивчих позицій пробивала в аут навіть Катерина Дудник), помножена на невпевнені дії на прийомі не лише дебютантки Тетяни Карпушиної, але і 16-річної ліберо Вероніки Дельрос, поставили під загрозу загальний успіх. Не витримали нерви навіть в Андрія Романовича, який нарешті замінив орендовану в «Хіміка» «зірочку» на Анну Реву, а Оксану Мадзар посадив на лавку (Діана Карпець) за також непростимі огріхи при атаці першим темпом. Та і це не допомогло — 29:27 на користь «Волині».

Аби остаточно не осоромитися, наставник господарок майданчика далі залишив у стартовій шістці двох згаданих номінальних резервісток та вже ні миті не заспокоювався під час наступних двох партій. Результат, звісно, прийшов — 25:17 і 25:18. Але склалося враження, що змусити діяти підопічних із максимальною самовіддачею тренеру так і не вдалося — 3:1 на користь «Галичанки-ТНЕУ-Вікнарьов».

Забув згадати у вчорашній розповіді, що в спортивному залі Тернопільського національного економічного університету по вулиці Львівській перед початком чемпіонату з’явилося нове сучасне табло, привезене з реконструйованого кілька років тому спорткомплексу Чортківського підрозділу вишу. Заміна була конче необхідною, оскільки старе безповоротно наказало «довго жити».

 

Паралельно ж із тернопільськими відбулися ще два поєдинки першого туру в Запоріжжі, де «Орбіта» без проблем довела перевагу над вінницьким «Білозгаром-Медуніверситетом» — 3:0, 3:0. Трьома ж днями раніше южненський «Хімік» так само впевнено розібрався з чернігівським «Педуніверситетом» — 3:0, 3:0. А ось двобій «Сєвєродончанки» з рівненською «Регіною» перенесено на, будемо сподіватися, найближче майбутнє. Прагнення Федерації волейболу України повернути в новому сезоні волейбол до Сєвєродонецька навряд чи здійсниться. Рівненська команда, скажімо, обгрунтовано відмовилася виїжджати в район проведення антитерористичної операції без належних гарантій із боку правоохоронних органів.

Другий тур чемпіонату теж розтягнеться на два тижні. Спочатку найближчих п’ятниці-суботи, 16—17 жовтня, «Хімік» поміряється силами із «Сєвєродончанкою». А ще за тиждень, 23—24 жовтня, відбудуться три інші двобої. Серед них і вінницького «Медуніверситету» з тернопільською «Галичанкою».

Джерело: vilne.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео