На посилений режим служби переходять працівники обласної міліції

Тисяча шістсот сімдесят три атестованих працівників міліції забезпечуватимуть громадський порядок на 1181 виборчій дільниці Тернопілля, – заявив на брифінгу начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

Проте цієї кількості правоохоронців недостатньо. У зв’язку з цим міністерство внутрішніх справ дозволило відкликати із зони проведення антитерористичної операції в Луганській області зведений загін.

Допомагатимуть правоохоронцям під час виборів громадські формування, а також співробітники ДСНС, СБУ, фіскальної служби та бійці Національної гвардії.

За словами головного міліціонера краю, з 14 жовтня працівники обласного управління міліції переходять на посилений режим несення служби.

Станом на 12 жовтня, каже Олександр Богомол, на території області зареєстровано 10 повідомлень щодо порушень виборчого законодавства. Серед них: відмова головою ТВК надати журналістові інформацію про дату, час та місце проведення зборів політичними партіями та кандидатами; пошкодження вивіски однієї з політичних партій; порушення вимог виборчого законодавства щодо внесення застави; розміщення агітаційних матеріалів в громадському транспорті та на державних установах. Розглядають правоохоронці і звернення про відмову директором однієї з шкіл надати приміщення для агітації та зустрічі з виборцями, а також спроба підкупу продуктовими наборами.

Під постійним контролем правоохоронців оголошення про масові заходи, пов’язані з проведенням виборної кампанії. Відстежують міліціонери і будь-які повідомлення щодо тероризму та небезпеки.

У посиленому режимі працюватиме обласне управління державної служби з надзвичайних ситуацій, фіскальна служба та інші силові відомства. Без вихідних напередодні та у день виборів працюватимуть і у міграційній службі. 24 та 25 жовтня (субота та неділя) громадяни зможуть звертатися до підрозділів міграційної служби за місцем проживання з питань оформлення та видачі паспортів громадянина України, тимчасових посвідчень громадянина України, а також вклеювання фотокарток до паспортів громадянина України по досягненню відповідного віку.

Олександр Богомол наголосив, що будь-яке порушення на виборах тягне за собою не лише адміністративну, але й кримінальну відповідальність. Порушення статей виборчого законодавства тягне за собою не лише штраф, але й позбавлення волі не на один рік.

Керівник міліції запевнив, що силовики зроблять усе від них можливе, щоб люди могли спокійно прийти та проголосувати.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео