Барна дозволив шляховикам злити 8 мільйонів оточенню голови «Автодоріг України» на ремонт школи

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 13 жовтня уклала угоду з ТОВ «Пром-індекс» на реконструкцію школи на просп. Тараса Шевченка, 15 в місті Скалат Підволочиського району вартістю 8,15 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Заплановано до 1 грудня провести реконструкцію корпусу №1. Загалом планується добудова навчальних класів, харчоблоку, спортивного залу, актового залу, басейну.

Торги проведено за переговорною процедурою через нагальну потребу здійснити закупівлю через виникнення особливих обставин.

Під особливими обставинами мається на увазі поганий стан будівлі школи, яку почали реконструювати у 2012 році, однак у зв’язку з відсутністю фінансування роботи було припинено. Тоді тендер на реконструкцію вартістю 4,89 млн грн. виграло ВКФ «Силует» прикарпатського підприємця Миколи Качура.

«Не завершення будівельних робіт призвело до процесів руйнування існуючої будівлі, а відтак збільшення її кошторисної вартості», – йдеться у обґрунтуванні закупівлі, яка подорожчала у гривні майже в два рази.

Кошти на реконструкцію цього разу виділено Кабінетом міністрів з коштів державного фонду регіонального розвитку постановою від 17 липня 2015 р. №766-р.

При цьому у 2012 році тендер проводило Управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації.

Цього разу голова ОДА Степан Барна своїм розпорядженням призначив замовником реконструкції не профільне управління, а місцеву Службу автодоріг, яку очолює Богдан Юлик, засновник ПП «Тернопільський навчально-консультаційний центр з питань закупівель».

У свою чергу Тернопільська САД без конкуренції обрала фірму «Пром-індекс». При цьому у обґрунтуванні закупівлі немає жодних пояснень вибору фірми, яка раніше не виграла жодного державного тендеру.

Нині засновником тернопільського ТОВ «Пром-індекс» зі статутним капіталом 46 тис грн. є Андрій Осадчук із селища Скала-Подільська, директором – Тарас Синишин.

Раніше до складу засновників входили Андрій Прокопович (нині балотується до Тернопільської міськради від «Української Галицької партії» як керівник фірми «Дормакс») та Юрій Ханін.

За однією адресою з Юрієм Володимировичем Ханіним прописана Аліна Григорівна Ханіна. Це колишня співзасновниця ТОВ «Техно-Буд-Центр», деякий час директором якого виступав Юрій Ханін. Також до складу засновників цієї фірми входив Любомир Грегоращук. Його син Андрій є депутатом-«свободівцем» Тернопільської міськради і він жонатий на доньці Юрія Проника – це колишній голова Тернопільської САД, який нині очолює Ровенську службу автодоріг.

Син Юрія Проника Орест у 2014 році очолив ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» – державну компанію, яка об’єднує облавтодори всієї країни. У Києві Орест Проник живе в приватному будинку безпосередньо поруч з маєтком «діамантового прокурора» Олександра Корнійця – заступника прокурора Київської області, якого підозрюють в отриманні хабара $200 тис.

Джерело: Наші гроші

 

Вибір читачів за тиждень

Відео