У Дарахові відкрили меморіальну дошку Володимиру Питаку

У День захисника України у селі Дарахів Теребовлянського району на фасаді місцевої загальноосвітньої школи урочисто відкрито меморіальну дошку жителю села, загиблому учаснику АТО Володимиру Питакові.

Права відкрити меморіальну дошку із зображенням Володимира Питака удостоїлись бойові побратими загиблого Героя, які воювали з ним пліч-о-пліч у 128-ій гірсько-піхотній бригаді, Борис Холодзьон і Руслан Романович.

Священнослужителі освятили дошку. Її виготовив місцевий скульптор Тадей Гондович.

На відкритті були присутні батьки Володимира, вчителі, учнівська молодь, волонтери, бійці АТО, воїни-афганці, громадськість і представники влади.

Звертаючись до батьків Володимира Питака, усіх присутніх, голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа зазначив: «Відкриття меморіальної дошки нашому землякові, героєві Володимиру Питакові, - це щира дань справжньому патріотові, який вступив до лав захисників України, боровся за її незалежність, мир та спокій на рідній українській землі».
З великoю гoрдiстю зa свoгo землякa i з глибoким сумoм директор Дарахівської школи Юлія Сова рoзпoвіла прo те, яким дoбрoзичливим був Вoлoдимир у спiлкувaннi, люблячим i турбoтливим сином, брaтoм.

На честь героя-земляка учні школи читали вірші, воїни-афганці виконували пісні, а пізніше вшанували пам’ять усіх загиблих учасників АТО хвилиною мовчання.

Володимир Питак загинув у січні 2015 року у бою біля села Новогригорівка Артемівського району Донецької області, поблизу міста Дебальцеве. До цього він 10 років був на заробітках у США. Як справжній українець із патріотичної сім’ї Володимир Питак залишив благополучну Америку, купив за власні кошти військове обмундирування і пішов захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: Теребовлянська РДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео