Секрети вправного садівника

Ягоди – дуже корисні, мають багато вітамінів. Фахівці запевняють: якщо їх їсти протягом сезону хоча б склянку щодня, то організм матиме запас поживних речовин на весь рік. Вирощувати ягідні кущі нескладно, переконує професійний садівник. Вони невимогливі до ґрунту, потребують хорошого освітлення, достатнього вмісту добрив та гумусу.

Найпоширенішими ягодами на Тернопільщині є суниця, полуниця, малина, чорна смородина, порічки та аґрус.

«На смородину у мене закладений маточник. Кожної осені я обрізаю цей маточник і саджу живцюванням. Восени висаджую «живці», а на наступну осінь виростають однорічні кущі», – ділиться садівник Олег Яциковський.

Після покупки однорічного куща садівник з Ангелівки Підволочиського району радить посадити його на 8-10 см глибше, ніж він ріс до цього. На поверхні ґрунту має залишитися 3-4 бруньки, решту потрібно відрізати.

«Завдяки такому способу виросте повноцінний кущ. Він на наступний рік ростиме у кореневу систему і робитиме паростки. Якщо ви його посадите, і він вам на другий рік кине ягоду, то це вже не буде кущ, бо ягода забере усі сили. А вже через рік збиратимете гарний урожай», – переконує садівник.

Головне, щоб на посадженому однорічному кущику було не менше двох бруньок і не більше чотирьох.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео