Тернопільщина – лідер з безпечного проживання в Україні

Найменша кількість вбивств і розбоїв припадає на Івано-Франківську і Тернопільську області. Рейтинг найбільш криміногенних регіонів України очолили Київ, Донецька і Дніпропетровська області.  

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ у відповідь на запит Комсомольської правди в Україні, зазначають Патріоти України.

За загальною кількістю злочинів – тяжких та нетяжких – впевнено лідирує Київ: 157036 зареєстрованих кримінальних правопорушень у період з 1 січня по 31 серпня поточного року. Згідно з наданою статистикою МВС, у столиці за півроку скоєно 912 умисних вбивств. Більше тільки в Донецькій області – 5013. У Луганській, де теж іде війна, – 712. А в мирному Одеському регіоні зареєстровано 840 вбивств. За кількістю розбоїв Київ фактично прирівняли до Київської області і поступається він тільки Донецькому регіону. Зате майже на 10 000 позицій столиця обігнала його за кількістю крадіжок і майже на 4 000 – за чисельністю розбоїв. Якщо у всіх областях рахунок шахрайствам йде на тисячі, то в Києві аферисти відзначилися 22 430 разів.

Найменш небезпечні з регіонів – Івано-Франківська і Тернопільська області. Наприклад, якщо на Прикарпатті за півроку 2015 року було скоєно 48 вбивств, то в Одеській області зафіксовано 840 насильницьких смертей.

Генерал-полковник міліції Михайло Корнієнко розповів, що за перші півроку 2015 року в Україні зафіксовано понад мільйон злочинів. У порівнянні з попереднім роком різко зросла кількість насильницьких побутових злочинів, квартирних крадіжок, вуличних грабежів. Основна причина цього – соціальне становище в країні. Але є й інші чинники. До введення в дію нового Кримінально-процесуального кодексу міліція могла приховувати деякі заяви, а з 2012 року зобов’язана реєструвати всі, навіть дрібні злочини. Це, безумовно, впливає на статистику, але є позитивним моментом. Негативним Корнієнко вважає те, що новий КПК багато в чому обмежує можливості оперативних служб, які займаються розшуком злочинців.

“З органів внутрішніх справ пішли досвідчені кадри, які мали свою агентуру в бандугрупованнях, втрачено багато методів детективної роботи. Я не хочу критикувати молодь, але, крім старань, їй потрібно багато чому вчитися”, – вважає експерт.

Безумовне значення в криміналізації суспільства має АТО на сході країни. У порівнянні з 2013 роком кількість злочинів із застосуванням вогнепальної зброї зросла в 4,3 рази, зазначили в МВС. І тенденція, на жаль, залишається.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео