Як тернополянину стати екологічним активістом

Якщо вам близька турбота про довкілля, і ви завжди хотіли зробити щось корисне для місця, де ви живете, маєте шанс спробувати себе в ролі екологічного активіста.

Хтось організовує та бере участь у суботниках, хтось доглядає за прибудинковою територією та наводить лад у сквериках і парках, хтось — відкриває пункти збору відпрацьованих батарейок.

Проект «Батарейки, здавайтеся!» запрошує приєднатися до їхньої команди людей, які можуть збирати відпрацьовані батарейки у своєму будинку, офісі, школі тощо. В різних областях України активісти відкрили вже 823 пункти збору.

Для того, щоб почати збір відпрацьованих батарейок, потрібно роздрукувати наліпки та постер про акцію (макети доступні на сайті ініціативи), взяти прозорий контейнер (згодиться навіть 5-літрова пляшка з-під води), додати свій пункт збору на мапу, розказати про акцію колегам, сусідам чи знайомим і почати збір.

Активісти вже зібрали 3,5 тонни відпрацьованих батарейок. Поки що їх відвозять на зберігання, а пізніше планують віддавати на переробку. Раніше такою переробкою займалось львівське підприємство «Аргентум», яке призупинило таку діяльність через нерентабельність, пишеться на сайті проекту «Батарейки, здавайтеся!».

Наразі активісти сподіваються на спорудження в Україні заводу True Eco, який зможе переробляти батарейки і віддавати отриманий у результаті процесів цинк, феромарганцевий концентрат, графіт та амоністе добриво для повторного використання.

Відзначимо, видання «Велика Епоха» розробило інтерактивну мапу, яка містить велику кількість пунктів прийому батарейок та інших видів відходів по всьому місту.

Вибір читачів за тиждень

Відео