Власники елітних авто перерахували у бюджет Тернопільщини солідну суму

Починаючи з 1 липня 2015 року, власники розкішних автомобілів почали сплачувати транспортний податок. До місцевих бюджетів Тернопільщини вже надійшло 4,3 млн. грн. «автомобільного» податку. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Станіслав Денисюк.

Зокрема, фізичні особи сплатили 3,4 млн. грн. транспортного податку, юридичні – 900 тис. гривень.

Найбільше платників транспортного податку – 57% зареєстровано у Тернополі, 11% - у Тернопільському районі, майже 7% - жителі Теребовлянщини.

tenews.te.ua нагадує, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Юридичними особами сплата здійснюється авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео